Brunch? Smager det godt?

By | 11/25/2010 2 comments
Brunch fra Café 22
Brunch fra Café 22.
Danmark er et brunch-elskende land, overalt på københavnske caféer finder man det på menuen. Caféerne er propfyldte med tømmermændsramte folk hver lørdag eller søndag morgen der har brug for noget mad til at komme på benene igen. Selv på hverdage er der mange der spiser brunch. Men jeg forstår det altså ikke, lidt frugt, æg og bacon, noget ost og måske noget brød. SMASK! 120 kr i ansigtet. Hvis man skiller tingene fra hinanden, så er det ikke verdens sværeste ting at lave eller dyreste for den sags skyld. 
Jeg har spist brunch en del gange og er hver gang blevet skuffet. Billedet foroven er fra Café 22 som ligger ved søerne. Spiste engang brunch der og øv jeg blev skuffet, men måske er det bare mig der ikke kan lide brunch?. Jeg ved ikke lige om kvaliteten af brunchen på billedet ser god ud, men jeg finder det i hvert fald ikke særlig appetitlig.
Noget jeg klart mere foretrækker er en omgang Full English breakfast med æg, pølser, bacon, baked beans, champignoner, hashbrown og noget toast, eller en omgang dim sum; lækre små dumplings, rismelspandekager og kinesiske boller. 

Det er mad for mig, og det er brunch desværre ikke.
Nyere indlæg Ældre indlæg

2 comments:

Søren Hartvig sagde ...

Hovedet på sømmet. Sådan er langt de fleste cafe brunches desværre. Det er præcis som du beskriver, temmelig kedeligt og middelmådigt med kompromiser på alle punkter.

Se bare billedet. Så vidt jeg kan se består den brunch af
-1 skive skinke uden nogen former for smag, ligner netop en skive af noget nær den dårligste kvalitet.
-1 skive chorizo, igen af tvivlsom kvalitet.
-2 tarvelige cocktail pølser, godt saltet, til tømmermændende
-1 skive alm. bacon, den fedeste.
-lidt røræg uden nogen dikkedarer
-1 ultra mini croissant, som garanteret var halvtør og under alle omstændigheder temmelig kedelig.
-1 skive haveflise brie uden nogen smag
-lidt frugt
-yoghurt med müsli.
-det løse

mildest talt, uopfindsomt og absolut ikke penge værd. Der er jeg også mere til traditional english eller american for den sags skyld, der er i det mindste lidt koncept.

Det hænder dog man kan få en hæderlig brunch, men det er de steder der ikke bare smækker lidt pålæg og æg på bordet.

Jeg har dog endnu ikke stødt på nogen gode brunchs endnu. Det er virkelig ærgeligt at mit syn på brunch er ændret pga nogle cafeers middelmådighed. Måske er brunch i virkeligheden noget fantastisk?