Thai oksekødssalat

By | 11/22/2010 Skriv en kommentar
Thai oksekødssalat
Thai oksekødssalat.

Thai oksekødssalat

Hver gang jeg er på en thai-restaurant i København, plejer jeg altid at bestille thaisalaten, en salat med oksekød og koriander, og masser af smag i den specielle blanding af hvidløg, fiskesauce, chili, sukker og lime.
Jeg ved ikke lige hvor autentisk min thai-salat er, men det smager i hvert fald godt, jeg brugte:

- Agurk
- Tomat
- Champignon
- Icebergsalat
- Rødløg
- Bøf
- Koriander



Alt skæres i skiver, og man kan selv variere mængden af de forskellige ting. Det er helt op til en selv.

Saucen er vigtig, vi brugte:
- 2 fed hvidløg
- 1-2 små røde chilier
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. lime
- 1 spsk. sukker
- Sesamolie (kan undværes)

Blandingen kan justeres, og hvis den er alt for sur, så putter man noget sukker i. Hvis den er alt for stærk, så blander man lidt af det hele i.
En helt igennem vidunderlig ret, som er let og frisk, og kan serveres med ris, eller en thaikarry til.

Den hjemmelavede thaisalat
Den hjemmelavede thaisalat.
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: