TV madprogrammer

By | 11/22/2010 2 comments
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay.

TV madprogrammer

Som en rigtig madentusiast, så skal man også følge med i TV-programmer, og synes der mangler nogle rigtige gode danske madprogrammer, Spise med Price på DR er sgu okay. Jeg var engang helt vild med at se Jamie Oliver, og ejer også en del af hans kogebøger, men senere har jeg hældt mere til Gordon Ramsay, og hans shows: F-Word, Kitchen Nightmares og Hell's Kitchen.

Jeg må dog sige at den britiske version af Kitchen Nightmare er langt bedre end den amerikanske, da det bliver ALT for sentimentalt og ALT for amerikansk for min smag. Jeg har næsten set alle Kitchen Nightmares, og syv sæsoner af Hell's Kitchen, men mistede totalt respekten for ham, da den amerikanske Masterchef kom til. Her virkede det som om han var kontrolleret af showet og dets producerer, og kunne slet ikke komme med sin ærlige mening. Masterchef var også helt i gennem amerikansk - to the bone, og mange folk på diskussionsforummet stillede også spørgsmålstegn ved showets troværdighed. Uden tvivl - manden er talentfuld, to-cifret antal michelinstjerner, så uanset hvad så bliver jeg ved med at se hans madprogrammer.

Jeg vil anbefale et andet program, som hedder Top Chef, hvor professionelle amerikanske kokke dyster mod hinanden i mange runder, dette program handler kun om mad, og alt sentimentalt bullshit bliver skubbet til siden, og showet virker oprigtigt. De har også en masse klassedommere i hver episode, som Anthony Bourdain, Eric Ripert og mange flere. Jeg har efterhånden set 7 sæsoner, og glæder mig til sæson 8 der kommer til december måned.


Top Chef værterne, Tom Colicchio og Padma Lakshmi
Top Chef værterne, Tom Colicchio og Padma Lakshmi.
Nyere indlæg Ældre indlæg

2 comments:

Klidmoster sagde ...

Åh, så vil jeg også anbefale 'Top Chef: Just Desserts' - hvor Gail Simmons fra Food and Wine Magazine er vært. Dessertkokke, bagere og konditorer der kæmper i de vildeste udfordringer f.eks 'lav en bryllupskage på 1½ time' og 'lav en spiselig high fashion kjole'. Det er virkelig nervepirrende!

'Anthony Bourdain: No resevations' er også rigtig godt mad-tv. Han rejser rundt med et lille kamerahold i verdens kringelkroge og spiser de vildeste ting sammen med de lokale. Der er også rigtig mange spændende oplevelser at hente der :-)

T&E sagde ...

Tak for din fine kommentar.
Har ikke fået set Top Chef, dessert versionen endnu, det er sjovt at de har lanceret denne version, da det altid er desserten kokkene får problemer med og bliver sendt hjem. Måske skulle jeg lige se den, siden jeg elsker Top Chef.
Kan også anbefale, Top Chef: Masters, ikke så spændende igen, da kokkene er lidt afslappede fordi pengene går til velgørenhed, men man kan se de bedste kokke udfolde sig.

Anthony Bourdain har længe været en favorit herhjemme, og det er virkelig rart at se én der ikke kun udforsker det "main-streame" mad i hvert fald, men prøver alt mulig slags vildt mad, som du også siger.