Hong Kong, et par madoplevelser fra min seneste rejse

By | 12/09/2010 Skriv en kommentar
Hong Kong er et fantastisk sted for madelskere, og jeg håber at jeg igen kan tage derhen til sommer 2011. For det første er maden rigtig godt, og man finder alle slags køkkener. For det andet er det BILLIGT! Hvis man synes at Berlin er billigt, så er Hong Kong billigere. Der kommer ikke til at være så meget tekst, men tænkte at jeg bare ville dele de dejlige billeder med jer andre.

Friskhed:
På billederne nedenunder ser I billeder fra et Hong Kong marked, hvor der er friske grøntsager, frisk kød og frisk seafood, billigt.

Masser og masser af friske grøntsager.
Masser og masser af friske grøntsager.
Friske rejer og seafood.
Friske rejer og seafood.
Frisk seafood.
Frisk seafood.
Dim Sum:
Man kommer ikke udenom Dim Sum. Den kantonesiske version af tapas, med dejlige dumplings som har gao eller siu mai, eller de mange mange andre slags små retter. I Danmark finder man kun middelmådig dim sum, men nogengange er det bedre end ingenting. Der er restauranter i Danmark som Royal Garden, Pak Ka, Fu Hao eller Henrik Ydes Dim Sum.

Har gau. Rejefyld i dej.
Har gau. Rejefyld i dej.
Ham søi gok. Friture boller med oksekødsfyld.
Ham søi gok. Friture boller med oksekødsfyld.
Cheung fen, rismelspandekager med fyld i soya.
Cheung fen, rismelspandekager med fyld i soya.
Ngau bak yip. Marineret oksemave.
Ngau bak yip. Marineret oksemave.
Siu mai fra en food court.
Siu mai fra en food court.
Sichuan:
Sichuan er en by i Kina der specialiserer sig i stærke retter. Det er der hvor mapo tofuen og kung pao chicken stammer fra. Chilien derfra bliver kaldt "lammende stærk", dvs. at chilien er så stærk at munden bliver lammet.

Cold sour cucumber. En virkelig lækker sur/spicy agurke ret.
Cold sour cucumber. En virkelig lækker sur/spicy agurke ret.
Sichuan chili kylling.
Sichuan chili kylling.

Sushi:
Det japanske køkken er meget populær i Hong Kong, og specielt sushi. På billederne nedenunder ser I en running sushi restaurant, hvor tallerkener plejer at koster omkring 6 danske kroner!! Her kan man blandt andet også få hot pot, man får sin egen lille gryde og noget tilbehør.

Mange forskellige slags sushi tallerkener.
Mange forskellige slags sushi tallerkener.
Maki toppet med laks.
Maki toppet med laks.
Tangsalat fra sushibåndet.
Tangsalat fra sushibåndet.
Hot pot.
Hot pot.
Noget tilbehør til hot pot.
Noget tilbehør til hot pot.

Andet:
På billedet ser I sushi der er fra et supermarked. Nu kender vi alle supermarked sushi i Danmark, som virkelig IKKE er frisk eller smager godt på nogen måde. Sushikvaliteten i supermarkedet er meget højt i forhold til Danmark, så er det også billigt.
Sushi fra supermarked (Park'n'shop).
Sushi fra supermarked (Park'n'shop).
Hong Kong linser.
Hong Kong linser.
Hvis I får muligheden, så tag endelig til Hong Kong. Selve stedet er en oplevelse i sig selv, maden er bare en ekstra bonus. Man kan finde flybilletter til omkring 4500 kr eller derunder, og med et billigt hotel og nogle lommepenge på sig, så er rejsen klar.
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: