Kinesisk BBQ marineret svinekød - Char Siu

By | 12/05/2010 Skriv en kommentar
Char siu i nuddelsuppe med chili olie.
Char siu i nuddelsuppe med chili olie.
Char siu er noget af det lækreste der findes i det kantonesiske køkken. Det er marineret nakkefilet af svin som grilles, men i hjemmet kan man bruge ovnen. Ligesom crispy duck er det meget populært og man ser det også hængende i vinduerne på de kinesiske restauranter i de forskellige China Towns rundt omkring. Kødet spises til ris eller nudler, og man ser dem også i boller hvor der er char siu fyld i midten (char siu bao hedder de). Det er en relativ billig ret, da det kun kræver noget nakkefilet og masser slags forskellige krydderier. Det er selve mængden af de forskellige krydderier der skal rammes perfekt og stegetiden skal være helt præcis. Den perfekte char siu er sprødt udenpå, på grund af karameliseringen af sukkeret og maltosen, og samtidigt saftigt indeni. Ligesom med anden er det en svær process, som jeg selv er i gang med at lære af min far, og så snart jeg får mestret den, så vil jeg skrive opskriften her på bloggen med det samme.

Char siu.
Char siu.
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: