Sticks! and Sushi?

By | 12/06/2010 Skriv en kommentar
Vores 3 tallerkener med sushi, sticks og rispapir.
Vores 3 tallerkener med sushi, sticks og rispapir.
Sticks'n'Sushi
Jeg forstår ikke hvorfor gang på gang jeg går forbi Sticks'n'Sushi at der er så travlt, når kvaliteten af sushi'en er så ringe. Okay, det er et trendy sted med fed indretning og en fantasifuld menu med sjove navne. Stedet burde hellere kun hedde Sticks, fordi deres sushi er ikke tilstedeværende, mens deres sticks hiver dem op på et acceptabelt niveau. Vi plejer at bestille "bord-til-2/sticksandsushi"-menuen til 399 kr, og 2x rispapir (á 79kr) med goma sauce til. Allerede nu er vi oppe på 560 kr, og plus drikkevarer er vi oppe på, over 600 kr. Man kan ikke lade være med blive overvældet og få et lille smil på munden når tjeneren kommer med 3 kæmpe aflange tallerkener. Det er så snart man ser og smager grundigt på maden at smilet forsvinder. Lad os dele maden op i 3 kategorier, der er "sushi", "sticks" og "rispapir".


Sushi:
Som I nok kan se på billedet er fisken ikke er superfrisk. Man siger at en nigiri er halv fisk - halv ris, hvilket de fleste sushi-steder ikke følger, da det nok ikke er så profitabelt. Fint nok man får alligevel 8 nigiri'er, de fleste steder plejer at holde lidt igen med nigiri'er, da makierne er billigere at lave. Makierne kan man ikke helt se ordentligt på billedet. Til folk, der har smagt makier på Sticks'n'Sushi; I ved hvad jeg taler om, for selvom de lover at der er forskellige slags makier, så smager de helt af de samme. Det er fordi selve indholdet/indmaden af makien ikke er smagfuldt nok, og man kommer bare til at smage den samme ris i alle makierne. Kvaliteten af sushien er på et meget lavt niveau, og det er ligefør jeg siger at Letz Sushi har et højere niveau end dem.

Grillet asparges viklet i bacon.
Grillet asparges viklet i bacon.
De 3 forskellige slags sticks i menuen.
De 3 forskellige slags sticks i menuen.
Sticks:
Når vi taler om grunde til hvorfor vi vil tage på dette sted er det ikke på grund af sushi'en, men andre ting, som sticks'ne. De er velsmagende med masser af sauce, så de er saftige. Klart et højere niveau end sushi'en. I vores menu får vi asparges viklet i bacon, gedeost pakket ind i noget skinke og oksekødsboller. Det er nok masseproduceret, men det er velsmagende og jeg kan godt forstå hvorfor folk tager på Sticks'n'Sushi, HVIS de tager derhen på grund af sticks'ne.

Rispapir med and og goma sauce til.
Rispapir med and og goma sauce til.
Rispapir:
Dét her er hvad der lokker os til dette sted; rispapir med goma sauce. Jeg ved ikke helt om det er rispapirerne eller selve goma saucen. Saucen er lavet af sesam, og jeg har prøvet at lave den et par gange og det er ikke lykkedes, så hvis der er nogen der har en succesfuld goma-opskrift, så tøv endelig ikke med at skrive! Rispapirerne er ikke verdens sværeste at lave, og 6 stykker for 79 kr er måske lige i overkanten, når man tænker logisk, men på en restaurant er det vel okay priser.
Man får altid en lidt underlig oplevelse når man går ud af døren, man tænker: "har jeg lige spist sushi eller...?" Man føler nemlig ikke at man har spist sushi, man er mæt, men man er ikke sushi-mæt. Grunden til at de kommer op på 3 stjerner er at selve oplevelsen af at være der er lidt enestående end en almindelig sushirestaurant, sticks'ne og rispapirerne hiver dem også op. Hvad der hiver dem ned er helt klart sushien, og at de penge man har givet, ikke afspejler hvad man har fået igen. Det gør lidt ondt i hjertet når tjeneren kommer med regningen på over 600 kr, men så kan vi bare lære at ikke tage på Sticks'n'Sushi en anden gang. Måske bruge pengene på en superlarge menu fra Selfish til 345 kr, eller tage på Sushi Nørregade, hvor de også har rispapir og en højere kvalitet af sushi. Det er nok ikke sidste gang vi tager på Sticks'n'Sushi, vi lærer det aldrig.
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: