Verdens bedste gryderet

By | 12/01/2010 Skriv en kommentar
Gryderetten
Gryderetten.

Verdens bedste gryderet

Altså jeg er ikke sikker på at det er verdens bedste gryderet, men det er i hvert fald den bedste jeg har smagt indtil videre. Opskriften er nok til 4 personer og den varmer godt på en kold vinterdag, og den er så krydret og varm at man føler sig helt god indeni.

Indkøbslisten hedder:

- Oksekød (Jeg er sikker på at svinekød også kan bruges, vi plejer at bruge noget billigt oksegrydesteg fra Føtex)
- Kartofler (hvilken som helst slags)
- Cocktailpølser (hvilken som helst slags pølse kan bruges egentlig)
- Madlavningsfløde (En halv liters karton)
- En dåse hakket tomater
- Timian
- Paprika
- Hvidløg (et par fed)
- Chili (1-2 af de helt små)
- Olivenolie
- Salt og Peber
- Habanero flager (valgfrit)

1. Kartoflerne koges og oksekødet skæres ud i små stykker. Cocktailpølserne/pølserne skæres i en tommelfingerneglstørrelse, chili og hvidløg hakkes.


2. Put olie i en stor gryde og svits chilien og hvidløg, og efter et par minutter smid de små kødstykker i. Når kødet er ved at få nok, så tilsæt de hakkede tomater fra dåsen og madlavningsfløden.


3. Det hele bringes op til kog og imens tilsættes krydderierne; 1 spiseske paprika, timian fra 4-5 stilke, salt og peber. Da jeg godt kan lide det ekstra stærkt tilsætter jeg nogle små habaneroflager i gryderetten. Når kartoflerne er ved at blive blive halvbløde, så tag dem op og skær dem i små stykker, og derefter smides de i gryderetten.


5. Når den har været oppe i kog, så skru helt ned for varmen og lad gryderetten simre i minimum en time. I mellemtiden kan man koge ris til eller gøre brødet klar, jeg plejer at spise ris til). Man kan med jævne mellemrum komme ind og røre lidt rundt i gryden og smage retten til.

Verdens bedste gryderet
Verdens bedste gryderet
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: