Hot Pot at home - Saucerne

By | 1/03/2011 Skriv en kommentar
Hot Pot med tre saucer. Den øverste er sichuan chiliolie, den midterste er eddike-soya og den nederste er sachasauce.
Hot Pot med tre saucer. Den øverste er sichuan chiliolie, den midterste er eddike-soya og den nederste er sachasauce.
Til min hot pot var der skiver af oksekød, romainesalat, oksekødsboller, shiitake svampe, rejer, blæksprutte, flodrisnudler og koreanske dangmyun, Dette indlæg kommer ikke til at handle så meget om hot pot, men mere om de vigtige sauce. Udover den obligatoriske soyasauce og srirachasauce, har jeg fundet tre forskellige smagfulde sauce til at give smag til de forskellige tilbehør udover smagen fra fonden:

Sauce 1 (den øverste) Sichuan chili sauce:

10 tørrede sichuan chili
1 teske sukker
2 friske chilier
1 spiseske chiliflager
1 teske Sichuan peberkorn
Olie

I en gryde varmes olie på meget lav varme og alle ingredienserne røres i gryden. Pas på at olien ikke er for varm. Husk at røre rundt og efter omkring 5-10 minutter så er chili olien klar til at blive kølet ned ved stuetemperatur. Saucen skal blandes op med lidt soyasauce, når den skal bruges.
------------------------------

Sauce 2 (den i midten) Eddike-Soyasauce:
3 spiseske eddike (vi brugte lagereddike)
3-4 spiseske soyasauce
1 stor rød chili (behøves ikke at være så stærk)
1 stilk forårsløg

Den røde chili og forårsløgen skæres i små stykker. Det hele blandes sammen og smages til, så soya og eddike balancen passer.
------------------------------

Sauce 3 (den nederste) Sacha-Soyasauce:
2 teske sachasauce (købt fra chinatown bag Hovedbanegården)
2 spiseske soyasauce
1 håndfuld koriander

Koriander rives og lægges i bunden, mens sachasaucen og soyasauce blandes i. Sachasaucen er i et lille glas med grå emballage og jeg havde problemer at finde den. Husk endelig at der er forskel på sachasauce og sataysauce.
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: