Koreansk bulgogi derhjemme

By | 1/27/2011 1 comment
Bulgogikødet, og en varmeplade med en pande ovenpå.
Bulgogikødet, og en varmeplade med en pande ovenpå.
Jeg har identificeret 3 ingredienser der spiller en stor rolle i koreansk madlavning. Hvis man ikke har de 3 ting, så kan man lige så godt lade være med at lave maden. Nummer 1 er sesamolie, som fungerer som den italienske olivenolie. De bruger sesamolie til rigtig mange ting, og jeg må indrømme at jeg også har en rigtig stor svaghed for det. Mens kineserne bruger soya, vietnameserne fiskesauce, så bruger koreanerne sesamolie.

Nummer 2 og 3 er hvidløg og forårsløg, som man også bruger gennem hele Asien næsten.

Bulgogi er en ret, der består af skiver af marineret oksekød, der bliver stegt på en grill. Dét der er genialt, er at det passer enormt godt til ris. Man kan servere det sammen med salat, for eksempel hoved- eller hjertesalat, hvor man bruger bladet som en lille "tallerken". Her putter man noget ris eller japchae på, som jeg har tidligere har skrevet om, her. Derefter putter man det stegte oksekød på, og topper det med  saucen ssamjang. Ssamjang findes i en grøn bøtte, som man kan se på billedet nedenunder, men jeg har indtil videre kun stødt på den røde bøtte, som hedder gochujang. Sammen med gochujang blander jeg noget hakket hvidløg i en skål, sammen med sesamolie og soya.

Bulgogi kødet.

- Skiver af oksekød (Så meget som I nu kan spise, men lad os antage at det er omkring 400g)
- Masser af hvidløg (6-8 fed hvidløg)
- 4 spiseske af sesamolie
- 2 stilke forårsløg
- 2 spiseske soyasauce
- 2 spiseske sukker

Alt på nær kødet blandes sammen i en skål, og smages til. Derefter blandes dét med kødet, og put film over skålen og smid det i køleskabet i minimum en time. Når det er marineret, kan man vælge at stege på det på panden inde i køkkenet, men for at være helt autentisk, så kan man tage en varmeplade sammen med en pande med ud i spisestuen.

Det hele serveres med saucen, som jeg har nævnt tidligere, salat, og ris og/eller japchae. Hvis man har noget kimchi, så passer det selvfølgelig ekstremt godt sammen med det hele. Og hvis man skal være helt hardcore, så drikker man soju til som kan erhverves ved "Chinatown" bag Hovedbanegården. Soju har samme status som i Korea, som japanerne har med deres sake og kineserne med risvin.

Ssamjang.
Ssamjang.
Nyere indlæg Ældre indlæg

1 comments:

Uhmm, det skal altså prøves på et tidspunkt, er jo selv koreaner :-)

Mange hilsner
Birthe