Ovnbagt laks med tomater og bønner

By | 1/15/2011 Skriv en kommentar
Fadet efter at have været i ovnen i 20 minutter.
Fadet efter at have været i ovnen i 20 minutter.
Laks er en virkelig alsidig fisk der kan tåle lidt af det hele. Til sushi og sashimi er laksen virkelig genial. Min far havde købt en kæmpe laks med hjem, og den del af laksen vi ikke brugte til sashimi skar vi i fileter som vi frøs ned. Ud af de fileterne lavede vi et ovnbagt laksefad med tomater og bønner.


Der skal bruges (til 4 personer):

- 4 store laksefileter eller 8 små
- En lille bakke cherry tomater
- En pose frosne bønner
- 1-1½ citron
- 8 fed hvidløg
- 1 pose frisk dild
- Olivenolie
- Salt og peber

Forberedelse:
- Det kan være en god idé at marinere laksefileterne i noget olivenolie og citron i en skål med film på og putte det i køleskabet (det glemte vi at gøre, men tror at laksen kommer til at få mere smag, bare i en ½-1 time)
- Hak alt hvidløget fint
- Hak dilden i store stykker
- Lav en enkel vinaigrette af ½-1 citron med en mindre smule mængde af olivenolie, salt og peber - husk at smag til!
- Cherrytomaterne skæres i halve
- Vi serverede ris til laksen, så husk at kog ris. Man kan også spise laksen med kartofler, så husk at kog kartofler, og evt. smid kartoflerne ned i fadet sammen med laksen.


1. Tænd ovnen til 150 grader, tag et stort ovnfast fad frem og hæld olivenolie i bunden, laksefileterne puttes i med skindsiden ned ad. Put hvidløg, dild, salt og peber på laksefileterne, skær en halv citron i skiver og fordel dem ovenpå laksen. Hæld en lille smule af vinaigretten over laksefileterne. Smid fadet i ovnen.

2. Bønner og tomaterne blandes sammen i en stor skål med hvidløg, olivenolie, salt og peber, evt. lidt balsamico. Giv dem 2 minutter til at suge saften ind. Tag fadet ud af ovnen og smid bønnerne og tomaterne i. Sæt fadet tilbage i ovnen igen.

3. Efter ca. 30 min, så tjek som laksen har fået den rigtige farve, og evt. åbne en af laksefileterne for at se om den har fået nok. Pas på at laksen ikke får for meget i ovnen, ellers bliver det alt for tørt. Anret ris på en tallerken med bønner og tomater ovenpå. Smid laksen øverst og fordel vinaigrette over det hele.

Fadet efter at have været i ovnen i 20 minutter.
Fadet efter at have været i ovnen i 20 minutter.
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: