Spaghetti Carbonara - Keep it simple

By | 1/09/2011 2 comments
Spaghetti carbonara.
Spaghetti carbonara.
Spaghetti Carbonara er ikke verdens mest elegante ret, men den smager godt, mætter og er billig og let at lave. Opskriften er til 4 personer eller 6 personer hvis der serveres en forret eller sideret til.

Der skal bruges:
- Spaghetti (Afhænger af hvor sultne i er, men en pæn del)
- Tomater (Helst søde cherry-tomater, skåret i halve)
- Champignoner (1 hel bakke, skæres i skiver)
- Bacon (1 pakke, skæres i små stykker)
- ½ liter madlavningsfløde
- Æg (2 æg)
- Ost (150g revet parmesan)
- Salt & Peber

1. Spaghettien puttes i en gryde med kogende vand, lidt olivenolie og salt. I mellemtiden varmes en stor pande med lidt olivenolie. Skru lidt ned for varmen. Bacon puttes i panden, og når baconen har fået lidt farve, så puttes champignoner i.

2. Mens panden og spaghettien er i gang, så find en skål frem, hvor æg, fløde og ost blandes sammen, og krydres med lidt salt og meget peber.

3. Tomaterne smides i panden, og når pastaen er blevet al dente, blød men stadig med bid i, så si vandet fra og smid spaghetti direkte i panden. Bland det hele sammen og sluk for varmen. Ost-fløde-æg blandingen hældes over panden og det hele blandes endnu mere sammen. Find et stort fad og smid det derpå, så osten, fløden og ægget ikke får alt for meget, da varmen fra spaghettien og baconen nok skal tilberede dem.
Retten kan serveres med noget revet parmesan eller frisk persille på.
Nyere indlæg Ældre indlæg

2 comments:

Jeg er vild med carbonara, det er SÅÅÅÅ godt :-) Spændende variation med tomater i, det må prøves engang....

Mange hilsner
Birthe

Ja carbonara er virkelig genial, og synes tit at den hurtig bliver alt for tung, så derfor de søde cherry tomater.