Copenhagen Restaurant Week - Fifty Fifty

By | 4/03/2011 Skriv en kommentar
Fifty Fifty LUKKET
Vesterbrogade 42
1620 København V

Jeg havde glædet mig ekstremt meget til at spise på Fifty Fifty. Jeg havde lovet os selv at jeg kun ville spise på steder der potentielt var bedre end Selfish, som er min absolut yndlings japanske restaurant. I mine tanker er de store steder Umami, Damindra, Fifty Fifty, Sanshin og Ebisu. Da Copenhagen Restaurant Week tilbuddet dukkede op på Bookatable var jeg selvfølgelig hurtige til at bestille bord. Fifty Fifty havde da også tilbudt en masse attraktive retter som man kunne vælge i mellem. 2-retter for 150 kroner. Denne anmeldelse er delt i to. Først en anmeldelse af de to retter fra Copenhagen Restaurant Week og derefter en anmeldelse af de ekstra retter som vi bestilte.

Udsigten fra vores bord.
Udsigten fra vores bord.
Nødder og grøn te.
Nødder og grøn te. 

Del 1: Copenhagen Restaurant Week menuen.

Vi ankom lidt i 17, og måtte desværre gå igen, da stedet ikke havde åbent endnu og personalet var i gang med at spise aftensmad. Vi gik os en lille tur og kom tilbage. Vi blev mødt af en smilende tjener, der viste os hen til et bord til to. Hun gjorde os opmærksomme på at retterne tilbudt i Restaurant Week var af forret-størrelse, og vi var velkomne til at supplere fra deres originale menukort. Bestemt et minus i min bog at man først får at vide at begge retter er af forret størrelser, når man er ankommet på restauranten og ikke på internettet. Det er rimelig ærgerligt for den person der tager akkurat 150 kroner med i lommen og med tankerne om at en to-retters-menu nok skal mætte dem. Vi følte os nødsaget til at bestille ekstra og HELDIGVIS havde vi taget ekstra penge med.

Til forret havde jeg bestilt marineret hvidfisk på en syrlig salat, og derudover valgte vi kammusling. Min hvidfisk ret smagte spændende og det var helt klart en smag som jeg ikke havde smagt før, dog havde jeg et problem med at hvidfisken var så overmarineret at jeg ikke kunne smage fisken, og man kunne ligeså godt have marineret hvad-som-helst. Kammusling-retten havde ikke så meget smag som min - den var mere ren i smagen.. Fifty Fifty kom godt fra start med forretterne.

Forret, marineret hvidfisk.
Forret, marineret hvidfisk.
Forret, kammusling.
Forret, kammusling.
Forretten havde en tilpas størrelse, og vi tænkte at hovedretten måtte have været lidt større. Men sådan skulle det ikke gå. Jeg bestilte svinekæbe med edamame bønner og derudover vi bestilte miso-marineret laks. Det var saftsuseme nogle små portioner, og når jeg som er en spinkel person overhovedet ikke synes at det var nok, gad vide hvad en større person ville synes?

På en måde smagte det hele mere kinesisk end japansk. Smagene tog mig helt klart tilbage Kina. Det var lidt underligt "bare" at få serveret svinekæber uden nogen form for kulhydrat, fx ris. Det var lidt ligesom at spise et stykke kød uden noget andet tilbehør. De små sauce der blev serveret til svinekæben sagde mig ikke rigtig noget og de smagte heller ikke af så meget. Edamame bønner virkede lidt mere som pynt end at spille en rolle i retten.

Laksen var marineret og smagte også godt, men det hele blev ensformigt og kedeligt rimelig hurtigt, så var det godt at portionerne ikke var så store.

Min hovedret, svinekæber med edamame.
Min hovedret, svinekæber med edamame.
Hovedret, misomarineret laks.
Hovedret, misomarineret laks.
Del 2: De ekstra ting vi bestilte.

Fifty Fifty er jo skaberen af devil's eye makien, og den måtte vi selvfølgelig prøve, sådan en omgang erhvervede vi for 125 kroner. Ydermere bestilte vi en seafood robata selection, som er nogle seafood spyd med ris og tangsalat, til 160 kroner. Devil's eye makien var nydeligt anrettet, og det hele så smukt ud. Makien var utroligt velsmagende, og det ekstra touch med den røgede barbeque-sauce var prikken over i'et. Tempuraen inde i makien var perfekt, og det eneste problem med makien var at den toppede tun kunne have været lidt mere fremtrædende da man overhovedet ikke kunne smage den. Stadig tør jeg sige at det er den bedste toppede maki jeg nogensinde har smagt.

Seafood robata selection sagde os egentligt ikke så meget, det smagte sådan set udmærket, men det var bare ikke sådan vildt specielt. De ødelagde også min elskede tangsalat ved at ligge den i samme skål som en syrlig salat, som fuldstændigt ødelagde tangsalaten. Man kunne overveje at bestille den igen en anden gang man tog på Fifty Fifty, fordi for 160 kroner, så får man et tilpas måltid med spydene, risen og salaten.

Devil's Eye maki til 125 kr.
Devil's Eye maki til 125 kr.
Seafood robata selection: Laks, miso-marineret hvidfisk, lyn-grillet tun, kammusling og reje spyd, ris og tangsalat til 160 kroner.
Seafood robata selection: Laks, miso-marineret hvidfisk, lyn-grillet tun, kammusling og reje spyd, ris og tangsalat til 160 kroner.
Vi var meget heldige at vi havde bestilt ekstra ting, da Copenhagen Restaurant Week-menuen overhovedet ikke mættede os. Vi efterlod stedet med en lidt bitter smag i munden, da vores planlagte 300 kroners måltid blev til 600 kroner, takket være de små portioner vi fik tildelt. Lidt fesent og ulækkert af Fifty Fifty at udføre denne narrestreg, fordi ud fra hjemmesiden har man ingen idé om at retterne er af forret-størrelse, og man kommer bare til at bestille ekstra ting fra menukortet.
Forretterne var gode, mens hovedretterne med svinekæbe og laks ikke var noget at råbe hurra for. Dog var der små højdepunkter, devil's eye makien var aftenens stjerne, og seafood robata selection var en solid ret. Vi endte med at blive mætte, men stadig forlod vi stedet med en halvdårlig smag i munden.
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: