Omakase på Fifty Fifty

By | 11/19/2011 Skriv en kommentar
Misosuppe
Misosuppe

Fifty Fifty LUKKET
August 2011
Vesterbrogade 42
1620 København V

Selvom Wikipedia ikke er den bedste at citere fra, så passer definitionen af omakase rimelig meget med min egen.

"Customers ordering omakase style expect the chef to be innovative and surprising in the selection of dishes, and the meal can be likened to an artistic performance by the chef. Ordering omakase can be a gamble; however, the customer typically receives the highest quality fish the restaurant currently has in stock at a price cheaper than if it was ordered à la carte."

Jeg havde store forventninger til omakase på Fifty Fifty, men jeg vidste næsten lidt hvad jeg gik ind til. I et tidligere besøg tog jeg på nemlig på Fifty Fifty i anledning af Copenhagen Restaurant Week hvor vi blev grusomt skuffet.
Som i Wikipedia definition som plejer køkkenchefen som regel at give hos den højeste kvalitet af fisk, og man forventer også at han ligesom yder sit bedste fordi en omakase burde være hans stolthed. Desværre virkede de måltider vi fik alt for standardiseret, også burde det ikke hedde en omakase, men bare et flereretters-måltid.
De beskriver deres omakasemenu som:

"En 5-retters menu, der tager udgangspunkt i det traditionelle japanske køkken. 
Med inspiration fra New York sammensætter jeg denne menu med 
sushi, robatayaki og dessert. 

Alt laves med kokoro - hjertet."

Vi lagde ud med en appetitvækker i form af misosuppe, faktisk en af de bedre misosupper vi har smagt, da de som regel enten er for saltede eller uden smag. God start.
Derefter en lille og utrolig lækker dybstegt hosomaki med tuntartar. Hvis man kender mig så ved man at jeg har en svaghed for tuntartar og hosomakier. Denne version med en smule ponzu (mener jeg at det var) i bunden sammen med chilimayo smagte rigtig godt.

Man skulle tro at restaurantens stolthed, den berømte "Devil's Eye"-maki ville blive serveret, og vi regnede også med at den ville komme og vi havde glædet os til den. Desværre modtog vi en maki toppet med laks, som på ingen måde havde samme niveau som "Devil's Eye"-makien. Vores varme ret stod på braiseret oksekæbe, som var en velkendt ret som vi også stødte på under Copenhagen Restaurant Week. En lille halvkedelig ret som slet ikke kunne rette op på skuffelsen fra lakse-makien.
Måltidet blev rundet af med lakrids creme brulee med vanilieis, smagte okay, men på det tidspunkt var vores skuffelse stor, selvom vi egentligt startede måltidet rimelig godt.

En lidt ærgerlig oplevelse, fordi vi forventer virkelig en kulinarisk oplevelse når man bestiller omakase. De beskriver deres menu som at den er lavet med hjertet, men i stedet virker det utrolig maskinagtigt, og i stedet for en kunstnerisk oplevelse hvor kokken udfolder sig kreativt, virker menuen som planlagt for lang tid siden. Der blev også lovet robatayaki som er mad lavet på grillen, det så vi heller ikke noget til.
Selvom det var et okay måltid, så var det skuffende, fordi niveau passer slet ikke til forventningerne skabt af os selv, men også forventningerne til måltidet som de er med til at skabe. I stedet for at sige at maden er lavet med kokoro - hjertet, så bare vær ærlige og sig at det er en allerede planlagt menu - ingen grund til at gøre den mystisk, og lad være med at kalde det en omakase hvis menuen er planlagt flere måneder forud.

Det er anden gang vi bliver skuffet på Fifty Fifty, men jeg er sikker på at det ikke bliver sidste gang vi spiser der..

Tempura stegt tun hosomaki
Tempura stegt tun hosomaki
Maki toppet med laks
Maki toppet med laks
Braiseret oksekæbe
Braiseret oksekæbe
Lakrids creme brulee med vanilie is
Lakrids creme brulee med vanilieis
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: