Tony's Restaurant - En del af Madklubben

By | 2/18/2012 6 comments
Il Salume, forskellige slags charcuteri med oliven og syltede løg
Il Salume, forskellige slags charcuteri med oliven og syltede løg.
Tony's Restaurant

Februar 2012
Havnegade 47
1058 København K

Jeg elsker at spise asiatisk og på grund af min store kærlighed for dét køkken, så går jeg tit glip af andet slags fantastisk mad, fx. det italienske.
Tony's Restaurant er en del af Madklubben, og specielt Madklubben Steak er jeg begejstret for. Der var noget charmerende over Madklubben Steak som jeg også bemærkede på Tony's, det hele er flot indrettet og tjenerne er venlige. Så er jeg også meget glad for at det hele er meget uformelt - tjeneren fortæller dig ikke lange historier om maden, hælder vin op for dig og man får god og ærlig mad til en rigtig god pris. På én eller anden måde tiltaler det mig enormt meget.
Vi bestilte 3-retters menuen til 200 kroner hver, og det betød at vi kunne vælge frit fra de forskellige forretter, hovedretter og desserter. Vi tog en stor danskvand til deling, og da han kom med en lidt stor fancy flaske, tænkte vi - nu bliver det dyrt, men vandet kostede kun 25 eller 35 kroner, så det slap vi billigt med. I øvrigt utroligt billigt på en restaurant.

Forret
Jeg tog en "Il Salume" som bød på forskellige slags charcuteri med oliven og syltede løg. Super rustikt at servere det på et skærebræt. At jeg tog "Il Salume" betød at jeg skulle betale en 50'er oveni menuen. Jeg er ikke voldsom fan af oliven, så at 30% af retten bestod af oliven var ikke så fedt, men oliven stod på menukortet så jeg var selv udenom det. De syltede løg var i verdensklasse og det mindede mig om at jeg også var helt vild med Local Sandwich's syltede løg. Skinkene var velsmagende, men jeg har smagt bedre.
Min medspiser tog en kalveinderlår med basilikum og en meget tyk tunmousse af en art. Helt klart bedste forret af de to vi valgte. Retten var yderst balanceret og man kan godt forstå at italienerne har sådan en stor kærlighed for kalv over ko.

Hovedret
Fordi vi ikke var så voldsomme sultne, så virkede hovedretten rigtig voldsom. Jeg tror at det var en blanding af vores forsvundne sult og portionens størrelse der betød at vi ikke rigtig kunne nyde denne ret.
Medspiseren tog spaghetti and meatballs, mens jeg valgte linguini med muslinger. Der står på menuen at spaghettien bliver toppet med rigtig meget parmesan-ost, og det har de sgu ret i, der var sørme meget ost på - måske lidt for meget. På grund af ostens dominans i retten blev hovedretten en uelegant affære, og samtidig var den toppet med alt for meget finhakket bredbladet persille betød det lidt at spaghetti'en og kødboller, der egentligt er hovedpersonerne i retten, blev druknet. Dog synes jeg at det er god stil at man serverer sådan en kæmpeportion på en restaurant - det er det de færreste der gør det.
Min linguini og muslinger smagte godt til at starte med, indtil man lagde mærke til at det smeltede smør havde dannet en lille pøl i bunden af tallerkenen, og sammen med pesto'en (som jeg mindedes at der var på retten) blev det en lidt saltet omgang. Nu skal man også huske at pestoen også er saltet fra parmesanen i den.

Dessert
Jeg havde oprindeligt valgt en ostetallerken, men fordi jeg var så propmæt, så blev jeg nødt til at ændre det til en panna cotta, mens medspiseren valgte en tiramisu. Igen igen valgte jeg forkert - panna cotta'en smagte udmærket, men jeg var ikke så tosset med æblekompotten på toppen af den. Jeg fik dog smagt tiramisuen, og jeg må indrømme at det var den bedste tiramisu jeg nogensinde havde smagt.

Konklusion
Tony's er helt klart bestået. Deres koncept med uformalitet og fokus på mad er unik, og en kombination af store portioner og lave priser, giver thumbs up herfra.
Kalveinderlår forretten og tiramisuen til dessert var aftenens højdepunkt. For at komme op på flere stjerner kunne de godt arbejde lidt med elegancen af og balancen i hovedretterne.

Kalveinderlår
Kalveinderlår.
Spaghetti and Meatballs
Spaghetti and Meatballs.
Linguini med muslinger, fennikel og dild
Linguini med muslinger, fennikel og dild.
Tiramisu
Tiramisu.
Panna cotta med æblekompot
Panna cotta med æblekompot.
Nyere indlæg Ældre indlæg

6 comments:

Ida sagde ...

Mums det ser lækkert ud!
Jeg har aldrig været på Frankies. Men har været på madklubben en del gange og er fan af deres koncept. Eneste minus er dog at man kun kan sidde der, i et vis tidsrum.

Hov, kom til at skrive Frankies, men mente Tony's. Det er rettet nu :)

Anonym sagde ...

Ser super lækkert ud :) Tror da vidst hellere jeg må få prøvet Tony's..
Havde også gået og ventet noget tid på et nyt indlæg fra dig.. :)
Har du/i været på oyster & grill? Tapasfabrikken?
Det er også to restauranter jeg skal have afprøvet.

Hej :)
Ja, der er desværre gået alt langt imellem mine indlæg, har ikke haft så meget tid til at skrive på bloggen med arbejde og studie.
Jeg har endnu ikke været på Oyster & Grill, men vi kunne rigtig godt tænke os at tage derhen, tror den står øverst på listen over de steder vi gerne vil prøve.
Jeg prøvede Tapasfabrikken gennem sådan noget downtown-halløj hvor man fik et udvalg af Tapas, og jeg var ikke så glad for det. Maden virkede mere café-kvalitet end restaurant-kvalitet, så det var en lidt dårlig oplevelse for mig.

Anonym sagde ...

Hmm, ja så springer jeg nok Tapasfabrikken over i denne omgang.
Har derimod lige været på scarpetta, og det var en rigtig god oplevelse. Der var som sådan ingen hovedretter,- eller, retterne var i hovedrets str. (Dette gøres der også opmærksom på). Vi valgte 6 forskellige retter en flaske vin. Retterne koster mellem 55-10kr.
6 retter til deling var mere end rigeligt for os, og de serverede det lækreste brød.. mums...
Tjerne var også rigtig søde, og kom og præsenterede alle retterne som de blev serveret.
Det burde i tage og prøve næste gang i skal ud :-)
Vi skal ihvertfald prøve Tony's næste gang.

iPad reparation sagde ...

Ser super lækkert ud, så Tony's restaurant er kommet på min restaurant liste :)


Hilsen

Ulla
iPad 3 reparation
http://ipad3-reparation.dk/