Karma Kannon

By | 1/26/2013 2 comments
Appetizer med kammusling og østerssuppe
Appetizer med kammusling og østerssuppe.

Karma Kannon

Januar 2013

Peder Skrams Gade 15
1054 København K

Der var kun få sushirestauranter tilbage i Danmark som jeg ville prøve og det var Karma Kannon og Alex Sushi. I anledning af en fejring tog jeg på Karma Kannon inde bag Det Kongelige Teater. Jeg havde godt nok allerede inden lagt mærke til at Karma Kannon var medlem af dealsites såsom Foodie.dk, r2n.dk og Earlybird.dk, så derfor valgte jeg at bruge Foodie.dk som cuttede en tredjedel af prisen på en menu der hedder "Dagens blandede sushi" der bestod af 30 forskellige slags sushi fordelt over flere omgange som jeg så vil tage jer igennem.

I alt fik vi præsenteret retter af 11 omgange (I kan se billeder nedenunder). Vi lagde ud med nogle appetizers som var nogenlunde og ikke sagde os det store, men herefter fik vi præsenteret en laksenigiri hver som smagte rigtig godt - det var en saftig letflamberet laks med en rigtig lækker sauce som tog os tilbage til minderne fra den nu lukkede Fifty Fifty's Devil's Eye maki.

Som fjerde ret fik vi en maki med krabbe hvor man rigtig kunne smage krabbens friskhed i modsætning til mange sushirestauranters sædvanlige surimisticks af dårlig kvalitet - klart den bedste krabbe maki vi har fået.
Herefter fik vi to små stykker tunsashimi som smagte okay, men den manglede lidt af den friskhed som man ser på de bedste sushisteder. Det var dog også svært at overgå de to forgående retter.
Vi fik en god start, men næste ret var ikke helt på samme niveau som de tidligere retter og det faldt vi i hvert fald ikke i vores smag. Retten efter var rainbow rolls med hummercreme som slet ikke passede sammen. 
Men! den næste ret rådede bod ved rainbow rollens dårlige indtryk - det var en havbars nigiri præsenteret i sin fine naturlige form uden alt mulige dikkedarrer som saucer osv. - den var frisk og hvilede i sin egen smag.
Måske er det bare fordi vi ikke er så vilde med flødeost i makier, men den næste ret som var en tunmaki med flødeost toppet med kørvel og sprøde løg. Visuelt så den meget smuk ud, men nogengange så passer kombinationer bare ikke.
Vi fik en granité til at rense smagsløgene inden de to signaturmakier kom på banen som afslutning.

Som næstsidste ret fik en meget unik og anderledes maki der bestod af laks, pesto, chips og revet parmesan. Stærk inspireret af det italienske køkken. Jeg kunne slet ikke se meningen med kombinationen.

The Grand Finale bød på "karma crunch" som var en tempurareje toppet med forskellige ting såsom masago, chilimayo, sirup og karse. Tempurarejen var ikke den bedste vi havde smagt, og karsen og siruppen passede ikke. Det virkede som om at det var flere komponenter i stedet for en sammensmeltning.

Alt i alt en aften med store opture og nedture. Vi smagte flere gode ting såsom makien med krabbe, havbars- og laksenigirien, men havde blandede følelser omkring makien med parmesan og vi forstod ikke rigtigt nogle af de mange besynderlige kombinationer. Det var dog et rigtig fint pust til sushiverdenen og opturene opvejede nedturene og vi fik en rigtig god aften.

Appetizer af friteret østers
Appetizer af friteret østers.
Flamberet laks toppet med japansk mayonnaise og ørredæg
Flamberet laks toppet med japansk mayonnaise og ørredæg.
Maki med krabbe toppet med crispy lotusrod
Maki med krabbe toppet med crispy lotusrod.

Flamberet tun sashimi
Flamberet tun sashimi.

Rainbow roll med softshell krabbe og hummercreme
Rainbow roll med softshell krabbe og hummercreme.

Havbars nigiri
Havbars nigiri.

Sizzling tun med sesamflødeost toppet med sprøde løg og kørvel
Sizzling tun med sesamflødeost toppet med sprøde løg & kørvel.

Granité
Granité.

Parma Salmon toppet med parmasan
Parma Salmon toppet med parmasan.

Karma Crunch med tempurareje, avocado, chili mayo, masago, crunch og sirup
Karma Crunch med tempurareje, avocado, chili mayo, masago, crunch og sirup.
Nyere indlæg Ældre indlæg

2 comments:

Marisa sagde ...

Det ser lækkert ud, og man fristes da til at smutte derind!
Dejligt at du er i gang med bloggen igen efter så langt tid ;) venlig hilsen Marisa

Tak Marisa, det er godt at være tilbage :)
Ja Karma Kannon er meget godt, men man skal være lige være opmærksom at man ikke kommer til at spise traditionel sushi. Jeg er selv utrolig stor fan af traditionel sushi, men Karma Kannon formåede at ændre mit syn en smule!