Thai rød karry opskrift - nemt og simpel

By | 12/15/2014 Skriv en kommentar
Thai rød karry med kartofler
Thai rød karry med kartofler.

Thai rød karry opskrift

Jeg blev inspireret af min kollega da jeg spurgte ham, "hvad skal jeg dog lave til aftensmad - noget hurtigt og let?" Han fortalte mig at såsnart han havde brug for noget hurtigt og let at lave, så lavede han thai rød karry.

Ingredienser
Rød karry pasta (du kan få denne i enhver orientalsk butik)
2 fed hvidløg
1 tomme ingefær
Fiskesauce
Hvad som helst slags kylling, jeg brugte drum sticks
Kartofler
Koriander
2 dåser kokosmælk
Kaffir limeblade

Tag din gryde frem og sæt den på høj varme, tilføj lidt madlavningsolie, og derefter tilsæt et par spiseske af karrypastaen og rør rundt i et halvt minut inden du tilføjer den hakkede ingefær samt hvidløgen (pas på at det ikke brænder på!). Smid kyllingen i og giv dem en god par minutter inden de to dåser af kokosmælk skal smides i.

Smid 5-7 kaffir limeblade i gryden (efterlad endelig ikke disse af retten, og personligt føler jeg at det er bedste ved karryen), smid den rå og skrællede kartofler (valgfrit) i og tilføj et par sprøjt af fiskesaucen. Vent til at kokosmælk koger og skru derefter ned på et lavt blus så retten kan simre.

Kom tilbage 20-30 minutter efter, smag karryen og hvis den mangler mere smag, giv den endnu et par sprøjt af fiskesauce. Top retten af med koriander og spis med ris til (kan dog undlades, da vi allerede har kulhydrater i form kartofler i retten).

Der skal virkelig ikke meget tilberedning til og det er perfekt ret efter en lang og hård dags arbejde.

Thai rød karry med kartofler
Thai rød karry med kartofler.
Nyere indlæg Ældre indlæg

0 comments: