Det Koreanske Køkken

Asiatisk Koreansk Madtrends
Billede fra Miga. kimchi og revet kinaradise
Billede fra Miga. kimchi og revet kinaradise.

Det Koreanske Køkken

Det kinesiske køkken bragede igennem Danmark i 80’erne, og er i dag blevet set rigtig ned på, hvilket er helt misvisende, da de kinesiske restauranter på ingen måde serverer det rigtige kinesiske mad, man finder i Kina. Thai og vietnamesisk mad har været de seneste skud på stammen, og man skal ikke glemme det japanske køkken i form af sushi, som er blevet monster populært. Jeg forudser at det næste store asiatiske hit bliver det koreanske køkken! Sushi’en er ved at toppe og det kan kun gå ned af bakke herfra, selvom de fleste steder bliver til “running-sushi” er der ikke noget at gøre, folk er ved at blive træt af det.

I København har jeg besøgt 3 steder, O mo nim på Gasværksvej, Miga på Gammel Kongevej, Sakura på Møntergade. Jeg vil nok mere betegne Sakura som et japansk sted, men da de også serverer mange koreanske retter, og på grund af det lave antal af koreanske restauranter i København, kommer den med på listen. Begge steder er udmærkede restauranter og blandt mine favoritter. O mo nim er som at træde ind i en koreansk families stue, hvor TV’et er højt med koreanske programmer og hele ejerens familie er til stede. På menuen er der meget at vælge imellem, og jeg kan anbefale en Bulgogi menu, hvor der er mange småretter til og man får lov til at stege kødet selv. Bare rolig, der er rigeligt af mad, og jeg kan med statsgaranti sige at man bliver mæt. Som en sideret kan man bestille Yukhae, som er koreansk tatar, kødet er blevet marineret og smager helt sublimt. Kan klart anbefales! Miga er en blanding af de to køkkener, men er også et sted der kan anbefales, dog mere til frokost, da de har nogle glimrende frokost tilbud.
På billedet ses fisk-bibimbap, som er en leg på den tradionelle bibimbap, bare med rå fisk, her får du som sideretter kimchi, kinaradiser, en miso suppe, og en koreansk chili blanding (gochujang), som kan købes i “Chinatown” bag Hovedbanegården.

Billede fra Miga. Fisk bibimbap med banchan.
Der findes også andre restauranter som jeg dog ikke har prøvet endnu. Der ligger en på Jyllingevej, samt Korean Palace, de står på min liste af restauranter jeg skal prøve, så der blogges om dem på et andet tidspunkt.
Jeg har prøvet at lave koreansk mad et par gange, og på Maangchis hjemmeside finder man mange gode og lette opskrifter. På billedet ses Japchae, som er en koreansk nudelret, her er linket til opskriften, som jeg brugte og det smagte mega godt!
En opfordring, prøv koreansk mad!

Billede fra hjemmet. Japchae.
Billede fra hjemmet. Japchae.