Asador – en flad fornemmelse

Anmeldelser Argentinsk
De 4 slags grillet kød (fra venstre): Entrecôten, chorizo, kalvebrisle og oksemørbrad.
De 4 slags grillet kød (fra venstre): Entrecôten, chorizo, kalvebrisle og oksemørbrad.

Asador

Ovengaden Neden Vandet 17

1414 København K

Denne argentinske restaurant ligger ved Christianshavn, et stenkast fra metroen. Asador ligger nede i en kælder og indretningen er så speciel at man føler ikke at man sidder i København. Der er helt klart gjort meget ud af indretningen. Vi havde taget det fine tøj på og valgt at spise lidt “dyrere” end hvad vi normalt plejer. Alligevel havde vi taget Twoforone med, den kan vi ikke undvære. Vi havde kuponen “gratis menu” med.
Vi bestilte:
2x La Boco menu (forret: 2 hjemmelavede “piroger”; hovedret: udvalg af grillet kød; dessert: Fyldig chokoladekage med sorbet) til 365 kr hver, vinmenu var 585 kr.
Vi tænkte at vi ligeså godt kunne tage en vinmenu, da vi alligevel havde Twoforone’s “gratis menu”-kupon. 585 kr for 3 retters vinmenu til to personer var en god deal alligevel. Lige inden jeg starter med at snakke om de forskellige retter så må jeg nævne at vi blev afbrudt midt i vores forret, hvor tjeneren fortalte at vi ikke kunne bruge Twoforone-kuponen. til vinmenu. Vi var allerede i gang med vores hvidvin til forretten. Hvad skulle vi så gøre? Jamen vi blev nødt til at betale for tjenerens fejl, og vores to glas hvidvin blev sat på regningen. For ringe, at Asador/tjeneren ikke engang kunne tilbyde os de to vin gratis, fordi det er dem der har fejlet i at fortælle os at kuponen ikke duer til vinmenu, da vi bestilte. Den ligeglade service som tjeneren gav, trak ned på vores humør og deres bedømmelse. Nå, men tilbage til maden.

Forretten:

Piroger eller empanandas er fyldt dej med fx kød og grøntsager, på Asador var en af dem med bacon. Så vidt jeg kan forstå er det en meget populær ret i Argentina, som spises meget som forret. Jeg må indrømme at retten ikke sagde mig så meget. De to empanandas var alt for tørre for min smag, og selvom det smagte godt indeni var jeg ikke helt tilfreds. Salaten var meget enkel, og bestod af babyspinatblade med en balsamico vinaigrette. Vi snakker om 730 kr uden Twoforone, og for 730 kr kan jeg lave en liste med steder at jeg føler jeg får mere værdi for pengene. Jeg håber at empanandas smager bedre i Argentina, det vil være lidt synd at bedømme en hel nations ret udfra én enkelt restaurant.


2 empanandas med fyld. Serveret med en babyspinatsalat med balsamico vinaigrette.
2 empanandas med fyld. Serveret med en babyspinatsalat med balsamico.

Hovedretten:

Det var hel klart min yndlingsret den aften, fordi det var kød, kød og kød. Der var 4 slags kød: Oksemørbrad, entrecôte, hjemmelavet chorizo og kalvebrisler. Oksemørbraden var god og stegt helt perfekt. Entrecôten var lidt for sej i det, og oksemørbraden var helt klart den bedste. Kødet blev serveret sammen med nogle champignon og hvidløgskartofler, som smagte rigtig godt. Vi fik serveret præcis den samme sauce som vi fik på Gran Canaria, læs mere her. Hovedretten var helt klart det bedste ved aftenen, men man kunne dog godt savne noget grønt eller nogle kulhydrater.


Hvidløgskartofler.
Hvidløgskartofler.

Desserten:

Efter en lidt ærgren over tjenerens fejl over regningen og at vi skulle betale for hans fejl, var vi lidt triste og ville helst bare gerne hjem. Desserten hjalp ikke på humøret. Menuen lovede en fyldig chokoladetærte. Fyldig var den, dog alt for fyldig. Isen var der ikke nok af til at dæmpe fyldigheden, og vi måtte også begge to give op halvvejs gennem chokoladetærten.


Chokoladetærten med is.
Chokoladetærten med is.
Anmeldelsen bærer lidt præg af tjenerens koks, men igen ikke så meget. Vi har valgt at fokusere på maden. Forretten og desserten sagde mig ikke så meget. Hovedretten hev det gevaldigt op. Uden TwoforOne havde det kostet 730 kr, og med vinmenu 1170 kr. Vi endte med at betale 365 kr + 2×65 (vin) = 490 kr. Det var en okay madoplevelse, men vi tager ikke derhen igen uden TwoforOne. De er forresten også med i 2011 versionen af bogen, denne gang har de dog kun tilbudt hovedret.