Asiatiske restauranter i Berlin

Asiatisk Rejser
Berlin er klart en af mine favoritbyer. Der er masser af historie, kultur og byen er så stor at der er et distrikt for enhver type. Derudover har jeg altid haft haft tanken om at hvorfor man ikke bruger 4-500 kr på en flybillet til Berlin i stedet for at spise på en dyr restaurant i København? For madscenen er nemlig helt i orden i Berlin. Der er et hav af de såkaldte “Cheap Eats”, et billigt og mættende måltid til ingen penge, om det er dönerkebab eller currywurst, så kan man finde masser af lækker mad til under 10 euro.
Jeg var en tur forbi Berlin i juli måned efter 3-4 års fravær, men byen er præcis som jeg husker det, nemlig helt fantastisk. 
Det var blot en forlænget weekendtur, så måltiderne måtte vælges med omhu. Jeg vidste dog at der var nogle asiatiske restauranter som jeg skulle besøge og her kommer tre restauranter som jeg fik besøgt.
 

Monsieur Vuong

Restauranten ligger på Alte Schönhauser Str. i Østberlin, ikke mange stop fra Alexander Platz, og det må være en af mine yndlingsgader i Berlin, for ikke nok med Monsieur Vuong ligger der blandt andet også en supergod koreansk restaurant ved navn Yam Yam.
Monsieur Vuong er vel blevet noget nær en institution i Berlin for der er altid proppet og restauranten har eksisteret i flere år, men frygt ej – det kan sagtens lade sig gøre at finde en plads, for man kommer ikke til at sidde sin plads længe, for maden bliver serveret hurtigt og man spiser det hurtigt.
 
Vi bestilte en vietnamesisk svinekødssalat, kylling pho og goi cuon (vietnamesiske sommerruller). Jeg må indrømme at jeg måske havde hypet stedet lidt for meget op inden og forventningerne var helt i top. For selvom maden var godt, så var det desværre ikke fantastisk, men jeg fortryder ikke besøget og jeg kan stadig bestemt anbefale det. Vietnamesisk mad er helt i orden i Berlin pga den store vietnamesiske befolkning, men vi må heller ikke glemme at vi i København og Danmark har et rigtigt højt niveau i vietnamesisk mad.

Arirang

Udover vietnamesisk mad, så er den koreanske madscene også rigtig stærk i Berlin – takket være en emigration fra Sydkorea til Tyskland i 60’erne. Der er en del restauranter at vælge i mellem, og en god start for at finde ud af hvilken restaurant der skal vælges, er at finde ud af hvad man præcist vil spise. 
For mig var det koreansk barbeque, kød tilberedt på en bordgrill og serveret med småretter (banchan). Den mest kendte restaurant i Berlin er vel den hippe Kimchi Princess i Kreuzberg, men da jeg var afsted for 3-4 år siden følte jeg ikke at jeg fik værdi for pengene og oplevelsen handlede mere om stedet og indretningen end selve maden. Arirang i Uhlandsstrasse er den komplette modsatte oplevelse; indretningen er forfærdelig, der er egentligt en smule beskidt på gulvet og bordene, og der er tilrøget af alt den tilberedning af mad ved bordene. Lad være med at tage herind inden i skal i byen for tøjet kommer til at lugte af mad! Men, maden er sublimt, og læg ud med at bestille en omgang Korean BBQ med svinekød og banchan bliver serveret kvit og frit. Evt. bestil en stærk kimchisuppe ved siden af, men der skal i hvert fald drikkes soju og/eller øl til.

Lon-Men Noodle House

Et godt sted at lede efter asiatisk mad, er på Kantstrasse. Lon-Men Noodle House er en lille taiwanesisk restaurant hvor der serveres dumplings og nudler. Fedt lille sted med masser af charme og gode dumplings. Her spiste jeg spicy wontons og xiaolongbao. Det var selvfølgelig ikke ligeså godt som i Kina, men bedre har ikke fået uden for Kina.

Der er jo tonsvis af restauranter i Berlin og jeg kan klart anbefale jer at man tager forlængede weekendturer, for flybilletterne er som regel billige, hotellerne er billige og byen er helt suveræn. Så hvad venter I på? Kom afsted!