Bedste Dim Sum i København

Anmeldelser Asiatisk Kinesisk
2 slags cheung fun, en vietnamesisk og en med char siu, og en siu mai.
2 slags cheung fun, en vietnamesisk og en med char siu, og en siu mai.

Royal Garden
Dronningens Tværgade 30
1302 København K
Hjemmeside: http://www.royalgarden.dk/


Vi kan hurtigt slå fast at dim sum i Danmark ikke er på samme niveau som i China Town i London eller i Hong Kong. Det tætteste på man kommer på dét niveau, er på Royal Garden på Dronningens Tværgade. Før i tiden da Pak ka lå på samme adresse, men nu ligger på Halmtorvet, var alle sikre på at det var byens bedste dim sum, da det var den eneste i byen. Der er i dag, flere steder at spise dim sum; her i blandt Fu Hao, Saxo og Henrik Ydes Restaurant Dim Sum. Jeg har smagt alle de kinesiske steder, men endnu ikke på Restaurant Dim Sum, da jeg er i mod deres koncept; for det første mener jeg at dim sum er et frokostspise og ikke skal spises om aftenen (de åbner først klokken 17). For det andet serverer de dim sum som forret-hovedret-dessert, og det ødelægger alt hyggen ved at have alt maden foran sig på én gang, som man kan dele med alle på bordet. Det samme synes jeg i øvrigt om tapas, at man skal have det hele på én gang, og ikke som forret-hovedret, som vi fik på Tapasbaren, ikke så langt fra Royal Garden, læs her: Tapasbaren.

Der blev bestilt 7 forskellige ting, her i blandt: Siu Mai, Har Gao, 2 slags Cheung Fun, Ham Sui Gok, kylling i sesam viklet i tang, stegte nudler med oksekød. Vi drak te til det hele og betalte lidt under 400 kroner. Det skal lige tilføjes at vi bestilte alt for meget til 2 personer, og man sagtens kunne nøjes med 4-5 ting.

Royal Garden er Københavns bedste dim sum, i hvert fald i mine øjne. Det er nok også en rimelig god indikation, når der er mange kinesiske gæster på restauranten.