Blueberry Cheesecake

Dessert Opskrifter
Jeg laver ellers ALDRIG desserter. Men blev lokket mig til at lave en cheesecake. Eller måske var det mig selv, der havde en smule lyst, da rygestoppet siden nytår har givet mig lidt af en sødere tand. Vi brugte BBC’s opskrift, som kan findes her. I stedet for hindbær, brugte vi blåbær, da det var billigst i Føtex.

Vores indkøbsliste:

– 8 digestive kiks (vi købte en hel pakke til 5 kr)
– 50g smør
– 600g flødeost (vi fandt nogen i Føtex, hvor det kostede 36 kr for 2 pakker, vi brugte kun 500g dog)
– 2 spsk mel
– 175g sukker (vi brugte kun omkring 125g)
– Vanille ekstrakt (vi brugte bare 2 tsk vanillepulver)
– 2 æg + 1 æggeblomme
– 142 ml syrnet fløde (vi fandt en 500ml i Føtex til 9 kr)
– 300g blåbær/hindbær (vi brugte frosne blåbær)
– 1 spsk flormelis

1. Vi skal bruge en metalring med en plade under. Varm ovnen til 180C på luft. Digestive kiks knuses i en pose, mens smørret smeltes på lav varme i en pande. Når kiksne er knuste, så hældes kiks i panden og sluk for varmen. Bunden laves i metalringen. (vi brugte lidt flere kiks og smør, da vores bund var større end der skulle bruges til opskriften). Hele metalringen smides ind i ovnen i 5 minutter, og derefter tages den ud og køles.

2. En blanding af flødeost, mel, sukker, vanille, æg, æggeblomme og den syrnede fløde piskes sammen til at konsistensen er let og pisket. Derefter tilsættes halvdelen af blåbær/hindbær, og det hele hældes i metalringen (Vores blanding blev til en flot lillafarve pga blåbær). Bag i 40 minutter i ovnen, stadig på 180C luft. På opskriften stod der ikke at der ville blive dannet et lag af æg/mel på toppen. Vores cheesecake blev helt oppustet, og vi fjernede et helt lag af æg/mel/sukker da vi tog den ud af ovnen.

3. Imens varmes en spiseske flormelis og blåbær/hindbær i en pande på lav varme (lad nogle af bærrene blive i posen, da vi skal bruge dem senere). Saften fra bærrene presses ud, og det hele blandes. Derefter sies det hele ned i en skål.

4. Saften og de resterende bær hældes ud over cheesecaken. Sådan, så er der cheesecake!

Slutresultatet: Blueberry cheesecake
Slutresultatet: Blueberry cheesecake
Slutresultatet: Blueberry cheesecake
Slutresultatet: Blueberry cheesecake