Carpaccio – den Italienske skønhed

Italiensk Opskrifter
Vores hjemmelavede carpaccio, dog færdiglavet købt kød.
Den hjemmelavede carpaccio, dog færdiglavet købt kød.

Carpaccio – den Italienske skønhed

Hvis jeg blev bedt om at sige hvad min livret er, så ville jeg tænke i mange timer, men jeg ville nok højst sandsynligt komme frem til noget der er råt. Rå fisk, sushi eller en koreansk tatar, eller den italienske beef carpaccio.
Jeg bor inde i byen, og har ikke en slagter jeg kan stole på, som jeg lige kan gå ned til. Min slagter hedder Føtex eller Bilka, så derfor tør jeg ikke rode mig ud i at lave carpaccio selv. Min metode hedder færdiglavet carpaccio. Jeg køber de færdiglavede pakker fra Føtex, Bilka, Netto eller Fakta, de findes overalt, og som regel koster omkring 30 kr. Der er nok kød til at lave to forretter, men hvis I er meget sultne kan man godt købe to pakker. Så indkøbslisten hedder:

– Carpaccio
– Rucola
– Peberrod
– Olivenolie
– Pesto
– Lime


Carpaccioen anrettes og kan marineres i en time i køleskabet i lime og olivenolie. Peber kværnes ud på kødet, peberrod fordeldes (min lille twist), parmesanen fra pakken åbnes og pyntes på kødet. Vask rucolaen og anret den på toppen af kødet. En blanding af lime, olivenolie og pesto blandes sammen og drysses over det hele, og voila! en forret eller en sideret er lavet.


På de to billeder ses min hjemmelavede carpaccio med færdigkøbt oksekød, og carpaccio fra Café Den Røde Hund. Selvom mit kød var færdigkøbt havde vores langt mere smag i end cafeens.


Carpaccio fra Café Den Røde Hund.
Carpaccio fra Café Den Røde Hund.