Cervejaria Ramiro i Lissabon

Madoplevelser Seafood
Østers og lækkert brød
Østers og lækkert brød.
Cervejaria Ramiro

På min tur til Lissabon besøgte jeg Cervejaria Ramiro som er en meget kendt seafood restaurant i Lissabon, sammen med én af mine bedste kammerater. Jeg lærte restauranten at kende gennem Anthony Bourdains madprogram “No Reservations”, hvor episoden handler om hans tur til Lissabon og i særdeleshed Cervejaria Ramiro.
Jeg siger allerede nu at det var et af de bedste måltider jeg har haft i mit liv, og regningen endte også med at blive på omkring 140 euro for to personer, men vi endte også med at spise 4 østers, søsnegle, en hel krabbe, en hel hummer og 2 kæmperejer, ost, samt en flaske hvidvin. Cirka 5-600 kroner per person for et dejligt måltid af den friskeste seafood du kan finde.

Vi ankom lidt over 20.00 med metroen. Vi stod af ved stoppet “Intendente” hvor vi spurgte de lokale om vej. Og det skal lige siges at portugisere er nogle af mest venlige mennesker jeg har mødt, og de snakker allesammen ret godt engelsk. De lokale vidste med det samme hvilken restaurant vi snakkede om og de viste os vej.
Der var kø foran restauranten og vi skulle vente omkring 20 minutter før vi fik bord.
Vi blev straks mødt af en tjener som løb rundt som en gal for at servere til alle de sultne gæster, og hans fart og stress gjorde os stressede hvilkede resulterede i at vi spiste hurtigere end nogensinde.
Der bliver spist med hænder og krabber bliver banket med små hammere for at få dem åbne, og jeg må indrømme at min kammerat og jeg vi spiste som svin, men det gjorde alle.

Dette er helt klart værd et besøg hvis du nogensinde kommer til Lissabon, fordi dette er mad som det helt præcist bør være. Frisk mad uden de helt store dikkedarre. Selvom regningen lød på omkring de 5-600 kroner hver, så fik vi et fantastisk måltid og helt klart en mindeværdig oplevelse.

Vino blanco
Vino blanco.

Friske rejer med hvidløg, smør, citron og olie
Friske rejer med hvidløg, smør, citron og olie.
En halv hummer til hver
En halv hummer til hver.

Søsnegle og krabbe
Søsnegle og krabbe.

Kø til restauranten
Kø til restauranten.