Hvornår har I sidst spist en rigtig god salat?

Madoplevelser Salat
Når man er den eneste i en drengegruppe der elsker salater, så bliver man mobbet af de andre – fordi det simpelthen er så piget at spise en salat (i deres øjne). Tro mig, jeg elsker også kød og andre tungeretter, men én af mine klart favoritting at spise i verdenen, er salat.
 
Alle former for salat er lækre, romaine, rucola og endda iceberg er jeg helt tosset med, men udover en godt og frisk salat så skal der være en rigtig god dressing til – og det er meget tit at dressingen kan “make eller break” en salat. Udover salat og dressing, så skal der også helst være en “kant” til det – fx urter, koriander, purløg eller noget der gør den lidt unik i smagen.
Én ting jeg dog ikke kan klare er at hvis der bliver puttet frugt eller nødder i min salat – ikke lige min smag!
 
Jeg har ikke selv fundet opskriften på den perfekte salat, og selvom jeg tit spiser masser af salat, så har der kun været to øjeblikke hvor jeg har sagt: “Hold kæft, det er en god salat”. 1) på en café i Malmø i 2010 og 2) i Shanghai her i 2013.
 
På billedet foroven kan I se salat nummer 2 som var utrolig lækker med new zealandsk oksekød, blåskimmelost, lækre blandede salatblade og rigtige søde tomater – og selvfølgelig en super smagfuld dressing som der var alt for lidt af. Stedet hedder Element Fresh i Shanghai – et sted der er specialiseret sig indenfor frisk mad i form af salater og sandwiches, og i kan se menuen, her.
 
Hvad er jeres yndlingssalat og har I fundet formlen på den perfekte salat? Det kræver en del at lave en lækker salat, og måske er det derfor jeg så sjældent har haft en “hold-kæft”-oplevelse.