Gran Canaria – Nogle madoplevelser

Rejser
Vi var på Playa del Inglés på Gran Canaria i sommers. Vi boede på Sunprime Resorts, og var der i en uge. Gran Canaria er en kæmpe turistø, og derfor er restauranter også indrettet på den måde. Menu-kortene er på 7 forskellige sprog og kæmpe menuer med alt fra smørrebrød til English breakfast. Kvaliteten på sådan nogle steder var forståeligt lavt, og selvom det var billigt blev man lidt skuffet. Jeg er tilhænger af at en restaurant holder sig til én slags mad, og øger kvaliteten dér, i stedet for at prøve at lave flere slags køkkeners mad halvdårligt.
Jeg har fundet nogle skuffelser og glæder frem fra turen. Denne artikel kan fungere som en lille guide til folk der skal til Gran Canaria, men ellers er det bare til læsning for foodies, fordi.. vi elsker at læse om mad.

Hotellet
Sunprime Resorts i Playa del Inglés var rent og et nydeligt hotel, vi havde bestilt morgenmadspakken, og derfor havde vi adgang til morgenmadsbuffeten. Wow! En kæmpebuffét tænkte vi de første par dage, men som med alt slags mad, så bliver man træt af det hvis man spiser det samme hver dag. Ellers havde de mange slags spansk skinke, en churros sektion, og en english breakfastsektion, og det sædvanlige. Morgensmadstedet blev forvandlet til en restaurant om aftenen, og de havde et lækkert menukort, men desværre virkede det lidt som om de prøvede at være noget de ikke var. Min bøf var udemærket, men lammekoteletter var ikke så gode. Maden lå i den halvdyre ende af mad på Gran Canaria.

Tallerken fra morgenmadsbufféten.
Tallerken fra morgenmadsbufféten.
Tournedos med peberrodscreme og en lille salsa på hotellets restaurant.
Tournedos med peberrodscreme og en lille salsa på hotellets restaurant.

Tapas
Nu hvor vi var i “Spanien” måtte vi prøve tapas. Det blev desværre kun til én gang vi prøvede det. Vi var desværre også vidne til at Danmark tabte til Japan i VM den aften, men det er en anden historie. Denne restaurant lå på vej ned til stranden, og der var mange tapas-steder, men vi havde ikke læst på lektien hjemmefra, da de fleste restauranter havde lukket når vi normalt spiser aftensmad her i Danmark. Klokken 22-23 er tidspunktet hvor der er mest gang i restauranterne og det er dér at Gran Canaria vågner, men det fandt vi ud af til sidst. Tapas’en var billig, og var velsmagende. Mange friske retter, men har en eller anden følelse af at der ligger langt bedre tapas ude i verdenen end lige på den restaurant.

Grillet blæksprutte.
Grillet blæksprutte.
Salat med eddike. Chorizo. Muslinger med salsa.
Salat med eddike. Chorizo. Muslinger med salsa.
Forskellige tapas.
Forskellige tapas.

Kinesisk
Til jer der har planer om at spise kinesisk ovenover Funland, lad være med at gøre det. Vi var temmelig overrasket over de mange kinesiske og asiatiske restauranter der var til stede på Gran Canaria. Lad endelig være med at spise der. Vi bestilte gyoza, mapo-tofu og peking and. Gyoza var nok som det eneste “okay”, mapotofu’en smagte slet ikke som den skulle smage, og peking anden virkede gammel og som om den var blevet friturestegt! den var meget tør.

Den meget tørre peking and.
Den meget tørre peking and.
Gyoza og mapo-tofu
Gyoza og mapo-tofu
Japansk
Sakura er en kæde på Gran Canaria, vi spiste på III’eren der var i Playa del Inglés. Der lå også en anden i Las Palmas. Selvom de reklamerer med at det er en Japansk restaurant kunne vi ikke lade være med at lægge mærke til at de talte mandarin-kinesisk, men det kan jo være ligegyldigt, sålænge maden smager godt. Vi blev ført ind i en lille træbås, og selvom båsen er til for at give privatliv, så blev vi hele tiden afbrudt af tjenerne der kom med retter, ryddede af eller skulle tjekke om der var noget vi havde brug for. Vi bestilte en kæmpe menu, noget sashimi og sushi ved siden af, til ingen pris. Maden var lækkert, og vi kom til at bestille alt for meget, men deres portioner var også rigtig store. Sashimi’en var rigtig frisk og velsmagende, og specielt deres hvidfisk var rigtig god, og det er sjældent med støder på god hvidfisk i sushi-restauranterne i Danmark. Et sted der klart kan anbefales.

Snacks, som vi ikke helt fandt ud af var.
Snacks, som vi ikke helt fandt ud af hvad var.

Miso suppe, som var en del af menuen.
Vietnamesiske forårsruller.
Vietnamesiske forårsruller.
Forskellige træplader med sushi og sashimi.
Forskellige træplader med sushi og sashimi.

En sashimi båd.
En sashimi båd.

Grøn te is.
Grøn te is.

Argentinsk på El Gaucho
Denne restaurant er en af de store turiststeder, og alle der har været i Playa del Inglés har nok hørt om dem. Selv tjeneren kunne dansk! Restauranten ligger i det store turistområde i Kasbah. Maden er argentinsk, og ligesom Argentinas nationalret, så er det kød, kød og kød. Vi blev sat i en lille bås, hvor vi var halvt udendørs og halvt indendørs. Til forret bestilte jeg carpaccio, og en kæmpe portion blev serveret. Jeg kunne ikke lade være med at savle. Som noget anderledes havde de hakket selleri til at toppe carpaccioen med. Det smagte rigtig godt, og mener at den kostede omkring 8€. Til hovedret var der grillet kød, og der var rigtig meget. Selvom jeg elsker kød meget højt, kunne jeg ikke spise op. Vi har senere hen spist argentinsk i København på Asador (blogges om senere). Dette sted er næsten et must-eat sted når man rejser til Playa del Inglés.

Oksecarpaccio med parmesan og selleri.
Oksecarpaccio med parmesan og selleri.

Forskellige slags grillet kød, plus en bagekartoffel og en tomat.
Forskellige slags grillet kød, plus en bagekartoffel og en tomat.
3 slags sauce til alt det grillede kød.
3 slags sauce til alt det grillede kød.

Grillede kød på spyd med salat, sauce og pommes frites.
Grillede kød på spyd med salat, sauce og pommes frites.

Ellers var der mange andre småsteder, blandt andet denne shawarmabod i Kasbah. En rigtig god dürum!

Shawarma i Kasbah.
Shawarma i Kasbah.

Gran Canaria er helt klart ikke et sted for madelskere, men det er et fantastisk sted med dejligt vejr og venlige mennesker. Jeg har endnu ikke fundet en madguide til Gran Canaria, og jeg håber at med denne artikel, at folk kan få de glæder vi har haft og undgå de dårlige steder.