Iki Sushi takeaway anmeldelse

Anmeldelser Asiatisk Sushi

Anmeldelse af Iki Sushi på Østerbro

Når der skal bestilles sushi på en dag hvor jeg er for doven til at tage hen til Selfish eller tage ud, handle og lave noget mad selv, så er Justeat min ven.
Jeg har dog enormt svært ved at bedømme restauranterne og der er generelt alt for lidt information omkring disse steder, hvilket betyder at jeg kan ende med et rigtigt godt eller skidt måltid. Så arrogant som jeg er, så stoler jeg heller ikke på massen fra Justeat-bedømmelserne fordi jeg har tit oplevet dårligt mad fra steder med gode anmeldelser på Justeat, og for at være helt ærlig, så tror jeg ikke at de fleste ved hvad god sushi er.
 
Derfor begynder jeg at anmelde mine Justeat-måltider for jer, og måske når I at finde min anmeldelse inden I bestiller jeres måltid.
 
Historien
Jeg stødte på Iki Sushi i slutningen af 2015 og selvfølgelig lavede jeg lidt research på dem inden jeg bestilte, men der var selvfølgelig ikke meget på nettet om dette sted. Jeg vidste dog at de havde to restauranter, en restaurant på Nordre Frihavnsgade og en takeaway på Århusgade – tæt på hvor jeg bor. Hvis man har to restauranter, så må forretningen være god og man åbner bare ikke lige en takeaway og restaurant samtidigt, så derfor tænkte jeg at åbningen af takeaway’en på Århusgade må have været fordi Nordre Frihavnsgade-restauranten er meget succesfuld.
 
Bestillingen
Jeg var i sushi-humør den dag og hvis jeg husker rigtigt nok, så har jeg sikkert haft slemme tømmermænd. Heldigvis den dag havde Justeat 20% tilbud på denne restaurant hvilket betød at jeg kunne bestille forskellige ting og mere end jeg plejer.
 
Selvfølgelig skulle der en sushimenu til og en menu med 25 stks ville dække mit sushibehov perfekt. I menuen til 225 kr kroner var der 8 nigiri, 12 uramaki og 5 lakse raw-roll.
Derudover savnede jeg noget mere tang, så derfor tog jeg 8 stks hosomaki med laks til 38 kr, en tangsalat med chili til 30 kr (billigt i øvrigt) og derudover savnede jeg noget grønt, så derfor tog jeg en ceviche med tun, og færdiggjorde bestillingen med ekstra ingefær og wasabi pga mit overdreven forbrug af det.
 
Anmeldelsen
Til min store overraskelse var sushi’en god, og klart noget af det bedre sushi jeg har smagt, det er selvfølgelig ikke på Bento og Selfish niveau, men ligger lige et niveau under. Et punkt hvor de fleste steder fejler er risen (og jeg husker et interview i “Jiro Dreams of Sushi” hvor mestersushikokken bliver spurgt om vigtigheden af ris og fisk, hvor han svarer at de er lige vigtige, men hvis han skulle vælge hvad der var vigtigst, var det risen) og risen var god hos Iki Sushi – ikke overkogt eller tætpakket som hos de fleste steder. Noget af det bedste i bestillingen var de sprøde ebi-maki der stadig var sprøde og velsmagende.
 
Det eneste jeg ikke brød mig så meget om var de 5 raw-rolls fordi laksestykkerne var så store og klodsede og det er bare ikke behageligt at smide et stort firkantet stykke laks i munden og konsistensmæssigt passer det bare slet ikke. Til en anden gang bestiller jeg nok ikke nok heller ikke tun ceviche da det egentligt bare var en salat med 4 skiver tun ovenpå og har intet at gøre med den latinamerikanske ret med samme navn.
 
Dog er sushikvaliteten noget af det bedste takeaway jeg har spist og det er til og med billigt, levering er også billigt, og især hosomaki og tangsalat ligger på den billige side og de fleste steder kunne godt finde på at kræve 50 kr for en tangsalat.
 
Iki Sushi er Taste & Experience certified og I kan med ro i sindet bestille jeres næste omgang sushi fra Iki Sushi. 
 
Min Justeat kvittering
 
  • 1 xMenu (25 stk.)225,00
  • 1 xLaks med koriander hosomaki38,00
  • 1 xWasabi5,00
  • 1 xTangsalat med chili30,00
  • 1 xCerviche tun65,00
  • 1 xIngefær5,00
 
368,00
Leveringsgebyr:29,00
TOTAL:kr. 397,00