Izumi i Charlottenlund – Sushi ad libitum – De slår running sushi

Anmeldelser Asiatisk Japansk Sushi
Izumi
Izumi.

Izumi
Jægersborg Allé 30

2920 Charlottenlund

Hjemmeside: http://www.izumirestaurant.dk/

 

Jeg tog et smut forbi Izumi i Charlottenlund for at spise sushi ad libitum for 188 kroner per person. Da jeg har spist enormt mængder af sushi forskellige steder i verdenen, tør jeg godt kalde mig selv som sushieksperter. Gennem de seneste mange år har min yndlings sushibiks været Selfish på Elmegade, og derudover har jeg også prøvet running sushi utallige gange samt blive uimponeret af dyre steder som Sushitarian, Umami og Sticks and Sushi.
 
Izumi har ikke en prangende indretning, borde og stole er ikke så fine i det, men vi er fuldstændige ligeglade når maden er som den skal være. Vi blev hurtigt introduceret til et bestillingskort, hvor man kunne vælge mange ting, forskellige forretter, tempura, alle mulige slags sushi, heriblandt gunkan og handrolls, som er et sjældent syn på de fleste sushirestauranter i København.
Vi valgte nogle forretter og noget tempura til at starte med, og en første omgang sushi. Forretterne kom først og rimelig hurtigt, mens sushi var en anelse langsom om at komme, men kvalitet tager selvfølgelig tid. Dog opstår der muligvis et problem når restauranter er fyldt og man skal lave sushi på bestilling.
Foretterne var som de skulle være, vi spiste tangsalat, drak misosuppe, spiste tempurastegte grøntsager. Det eneste som var en anelse dårligt var sunomonoen med agurk som slet ikke var kold og syrlig nok.

 

Sushi var utroligt lækkert, fisken var frisk, glat og lækker. Det eneste sted der slår Izumi i friskhed og kvalitet er på Selfish. Risen var også kogt perfekt, og man siger jo at en nigiri består af 50% fisk og 50% ris, så det går ikke med god fisk og dårlig ris, men heldigvis havde Izumi begge.

 

Vi spiste også gunkan og handrolls, som må betragtes som relative dyre stykker af mad, og man ser det aldrig på running sushi, fordi omkostningerne simpelthen er for høje til at lave gunkan og handrolls. De var også utrolige lækre. Vi spiste en omgang til og derefter var vi fuldstændige mætte.

 

Jeg vil klart anbefale stedet. Jeg træder aldrig ind i en running sushi restaurant igen, da Izumi er langt bedre, sortimentet er større og kvaliteten er flere klasser bedre. Det kan være en idé at være flere mennesker om at spise, fx 4 eller derover, hvilket betyder at man kan smage flere forskellige ting, fordi de toppede makier kommer i 8-styks, og hvis man har over 3 stykker af uspist sushi tilbage, så koster det 10 kroner pr. styk. Men det kommer ikke til at være et problem, når sushien er så utrolig lækkert.

 

Nørregade Sushi har samme tema som Izumi, så hvis man bor inde i byen, er det lidt tættere på end Charlottenlund.

 

Izumi
Izumi
Bestillingskortet.
Tangsalat
Tangsalat.
Sunomono.
Sunomono.
Tempura.
Tempura.
Første omgang sushi.
Første omgang sushi.
Anden omgang sushi.
Anden omgang sushi.