Jiaozi – kinesisk dumpling

Kinesisk Opskrifter
Jiaozi.
Jiaozi.
Jiaozi kaldes også Gyoza, som er det japanske ord for denne kød/grøntsager fyldte dej, mens den oprindeligt stammede fra Kina, har japanerne taget det til sig og gjort den meget populær, man finder den i mange asiatiske restauranter og steder i Danmark. På mandarin hedder den Jiaozi, og stammer fra Nordkina. Jeg må indrømme at jeg ikke laver den helt perfekt, og vores undskyldning er at jeg selv ikke stammer fra Nordkina. Min far har dog sin egen version, og han laver en masse og fryser dem ned hver 3. måned. Vi bruger normalt svinekød og kinakål. Jeg har prøvet at lære det, men som mange andre køkkener kræver det kinesiske køkken, præcision og teknik. Der er mange processer, såsom at kinakålen skal saltes og drænes for vand, dejen skal være perfekt og selve fyldet skal have den rigtig smag, samt marineres lidt. En kompliceret metode, og til dem der tror at kinesisk mad kun er pommes frites, forårsruller, china box og wokretter, så tro om igen!
Jeg kan desværre ikke give jer opskriften til dumplingen endnu, da jeg vil vente til at jeg selv er blevet bedre til at lave det selv. Jeg kan dog give jer en opskrift til en sauce jeg selv har fundet på. Normalt bruger man en speciel eddike/chili sauce til dumplingen, men jeg foretrækker dog min egen.

Find en lille skål frem til saucen
1. Hak 2 fed hvidløg, 1 lille rød chili, hak en lille håndfuld koriander. Smid hvidløget og chilien i skålen. Tilsæt 2-3 spiseske af sojasauce, pres en halv lime i, et skvæt worcestershiresauce, et skvæt fiskesauce, 1 teske sesamolie, 1 teske olivenolie. Bland grundigt og måske tag en ske og pres hvidløg og chili, så smagen kommer helt ud. Smag saucen til, soja/lime kan reguleres. Top det hele med koriander og evt ristede sesamfrø. Saucen bruges til at dyppe dumplingen ned i.


Vores helt egen Taste and Experience-sauce.
Vores helt egen Taste and Experience-sauce.