Kitchen Nightmares US

Madtrends

Så har jeg lige fået set sæson 3 af Kitchen Nightmares, som havde premiere i januar 2010. Til folk der ikke kender showet, så er det den engelske version af “Med kniven for struben”, bare med Gordon Ramsay i stedet for Bo Bech. Ramsay rejser rundt i USA, til restauranter der ingen succes har og klarer sig dårligt finansielt, her skal han på 4 dage hjælpe restaurant entil succes, og det plejer næsten at lykkes hver gang. Han har tidligere lavet 5 sæsoner af Kitchen Nightmares i England, her var det BBC der stod for det og ikke Fox. Til folk der har set begge programmer, så har I nok lagt mærke til at der er en stor forskel mellem den britiske og den amerikanske version. Personligt, synes jeg at den britiske er langt bedre, fordi den virker mere oprigtig, hvor den amerikanske version er langt mere dramatisk og det hele virker lidt “staged” og falsk. Af de to versioner, så må man sige at den amerikanske sikkert også er mere underholdende, da ejerne af restauranterne plejer at være lidt skøre i det, og de er sikkert også blevet castet og handpicked meget forsigtigt af producerne.

Man kan hurtigt opsummere den amerikanske version i store træk:

Dag 1: Han ankommer til en restaurant, smager på deres dårlige mad, Ramsay konfronterer kokken som bliver fornærmet. Der plejer at være et eller andet følelsesmæssigt dramatisk aspekt i hvert afsnit, fx en familie i opløsning. Ramsay kommer tilbage og observerer en aften i restauranten. I slutningen af aftenen fortæller Ramsay hvad problemerne er.

Dag 2: Der bliver arbejdet på problemerne, med maden og med de følelsesmæssige problemer. Ramsay indfører nogle specielle retter til aftenen. De retter som Ramsay laver bliver ALTID en succes hos kunderne, og restaurant mærker altid en lille fremgang.

Dag 3: Ramsay’s crew giver restauranten en makeover, og dét synes jeg er alt for amerikansk, lige præcist som “Extreme Make-over: Home Edition”, som jeg slet ikke kan snuppe. Restauranten bliver dog meget pænere og det giver ejerne en selvtillidsboost. Genåbningen af restauranten bliver også altid en succes. Ramsay siger pænt farvel og dét var det afsnit.

Jeg har googlet og undersøgt lidt om hvad der skete med restauranten efter Ramsay smuttede, og de fleste lukker restauranten, og desværre har der også været to tilfælde af selvmord med Ramsay’s programmer. Den ene var en italiensk kok der medvirkede i Kitchen Nightmares, og den anden var en kvinde der var med i Hell’s Kitchen. Det viser måske lidt at folk der bliver castede til programmerne ikke er helt psykisk sunde.
Jeg vil ønske at Gordon Ramsay ville lave flere programmer med BBC, da hans personlighed og ry som kok lider med programmer som Hell’s Kitchen, MasterChef US og Kitchen Nightmares US. Hans seneste program med BBC må have været “Gordon’s Great Escape”, som handlede om hans rejse til Indien, og det var et meget ærligt program, som jeg savner. Jeg håber at han laver flere “oprigtige” tv-programmer, for uden tvivl er han en mega talentfuld kok, men selvom hvis han fortsætter i USA (hvor der sikkert er flere penge at hente), så vil jeg stadig følge med i hans tv-shows.