Koffein Power nap

Andet
Homer Simpson gang med en powernap
Homer Simpson gang med en powernap.
Jeg stødte på en artikel her for nyligt omkring at tage en middagslur, da jeg prøvede at bilde mig selv ind at det var helt i orden at tage en lur i stedet for at læse til eksamen. I den artikel stødte jeg på noget der hed “Caffeine Power Nap”, hvilket er en teknik hvor man først drikker en kop kaffe for derefter at tage en lur på 20 eller 40 minutter lige efter. Denne metode skulle sammenlagt være bedre end hvis du tog en lur og drak en kop kaffe hver for sig, og det skulle sigende gøre dig meget frisk.

Jeg tog til Berlin med på en 2 nætters/3 dages miniferie til Berlin og her skulle jeg allerede være i lufthavnen klokken 6, så det betød at jeg skulle stå op klokken 4-5. Mens jeg var i lufthavnen drak jeg en stor kop kaffe fra Starbucks inden vi skulle flyve og herefter faldt jeg i søvn og vågnede lige inden vi skulle lande – dvs. omkring 40 minutters lur. Da vi stod af flyet slog det mig. Jeg har lige taget en “Caffeine Power Nap”! Om det var placebo-effekten af den artikel jeg havde læst eller om myten virkelig var sandt, så følte jeg mig utrolig frisk – den teknik skal helt klart afprøves igen.