Opråb til sushirestauranterne i København

Asiatisk Japansk Sushi

Efter en pause på en måneds tid uden sushi greb jeg telefonen og bestilte en omgang sushi til mig selv. Det havde godt nok været lang tid siden at jeg har smagt kombinationen af ris, fisk, soja og wasabi, og mens jeg ventede på leveringen glædede jeg mig – oh boy, jeg glædede mig! 

Endelig kom sushien og jeg pakkede æsken op som et lille barn på juleaften, men da jeg straks tog den første tid slog det mig, hvorfor er risen altid så ringe? Gang på gang bliver jeg skuffet over risen og jeg lærer det aldrig. Hvorfor er risen altid en klistret, tætpakket og kompakt masse som en romkugle. Hvornår lærer sushikokkene i København at risen er ligeså, hvis ikke vigtigere end selv fisken? Se filmen Jiro Dreams of Sushi, hvor den 3-stjernede michelinkok bliver spurgt om vigtigheden af risen, og han svarer at den er vigtigere.
I Japan starter en sushikok sin uddannelse med at lære at lave den perfekte og selv det tager 2-4 år før han må skære fisk.
 
Det er derfor jeg konsekvent nægter at lave hjemmelavet sushi, fordi jeg ikke kan lave risen ordentligt og jeg bliver sur på mig selv. Det er derfor jeg vælger at tage på et autentisk sushisted som Selfish inde på Elmegade fordi sushikokken forstår risens betydning og hvordan man tilbereder den ordentligt.
 
Prøv at se risen på billedet som jeg har smidt i toppen af mine to reje-nigirier fra Senryo i Shanghai. Der er luft mellem risen, den er kogt til perfektion og der er god mængde af risvinseddike, sukker og salt.
 
Et lille opråd til sushikokkene i København om at de godt må tage sig lidt sammen og give risen noget mere fokus, og for jer der ikke rigtig ved hvad jeg mener omkring god sushiris, så tag en tur forbi Selfish på Elmegade inde på Nørrebro og I kommer til at vide hvad jeg snakker om!