Restaurant Hanoi – Vietnamesisk på Østerbro

Anmeldelser Vietnamesisk
Der blev delt en skål pho, så portionen er lidt mindre.
Der blev delt en skål pho, så portionen er lidt mindre.

Restaurant Hanoi

Classensgade 5

2100 København Ø

På Classensgade 5, en sidegade til Østerbrogade ligger den nordvietnamesiske restaurant, Hanoi. Jeg vil ikke lægge skjul på min glæde overfor vietnamesisk mad, der bestemt ligger i min top 5 af yndlingskøkkener, hvor også japansk og koreansk befinder sig.
Vi bestilte en omgang goi cuon (3 styks) til 65 kroner, og en skål pho til 88 kroner til deling som forret. Goi cuon virker så simpelt, men alligevel smagte det vildt godt. Jeg ved ikke hvad det er i sommerrullen der gør at jeg gang på gang bestiller den og synes så godt om den. Måske er det rejen i rullen eller hoisin/nøddesaucen man dypper det i? Elske det, gør jeg i hvert fald, og jeg bestiller også det samme næste gang.
Pho’en, som er en af Vietnams mest populære retter, er en risnudelsuppe med fx stykker af oksekød i, og derefter tilsætter man tilbehør i, som man får stillet til rådighed, det er som regel koriander, bønnespirer, sød basilikum, lime, hoisinsauce, sriracha-chilisauce. Jeg putter det hele i, og elsker blandingen af det sure fra limen, det stærke fra chilisauce, det søde fra hoisinsaucen, og den smagfulde oksekødssuppe, hvor ben og knogler har ligget i en gryde i flere timer inden, og givet suppen en hel vidunderlig smag.
Som hovedret spiste vi risnudler (98 kroner) med grillet svinekød og vietnamesiske forårsruller (cha gio), plus grøntsager og urter, og det allervigtigste er nuoc mam (som er en blanding af fiskesauce, lime, chili og hvidløg), og den skal være helt perfekt. Jeg har prøvet at lave den adskillige gange, men gang på gang lykkedes det ikke at få den rigtige smag frem, og minder mere som en thaisalat smag end vietnamesisk. Risnudelretten smagte vildt godt, og jeg kan lide at man ikke sparer på urterne, fx som man har gjort andre Vietnamesiske steder i København. Nuoc mam (fiskesaucen) var også helt perfekt.
En rigtig god aften, og jeg tør at sige at det er det bedste vietnamesiske mad jeg har spist indtil videre i København, og for to personer slap vi med at betale lidt over 300 kroner, og jeg kan love jer at vi blev rigtig rigtig mætte. Det skal helt klart prøves igen, og vi kan stærkt anbefale det!


Goi Cuon. Vietnamesisk sommerrulle.
Goi Cuon. Vietnamesisk sommerrulle.
Nummer 20. Risnudel med grillet svinekød og vietnamesisk forårsruller.
Nummer 20. Risnudel med grillet svinekød og vietnamesisk forårsruller.