Spicy koreanske nudler – bibim naengmyun

Asiatisk Koreansk Madoplevelser Opskrifter
Ja, meget lang tid siden jeg har skrevet et indlæg. Nærmest et helt år siden sidst, men der er sket mange personlige ting der har gjort at det ikke ligefrem er bloggen jeg har tænkt mest på.
 
Nok om det.
Dette indlæg handler om den koreanske nudelret, bibim naengmyun som er boghvede nudler med grøntsager i en spicy sauce, og hele retten nydes helt afkølet.
Hver gang jeg er på koreansk restaurant bestiller jeg denne ret, fordi den er så superlækker og forfriskende – den plejer som regel heller ikke at være den dyreste på menuen, så jeg kan stærkt anbefale at bestille bibim naengmyun som supplement til noget andet.
Jeg husker specielt tilbage på min tur til Hong Kong hvor jeg fik spist denne ret – der er ret varmt i Hong Kong, så derfor kan jeg huske at den var superlækker at spise.
 
Alle koreanere kommer til at hade mig for dette, men jeg spiste en instant version som i kan se på billedet nedenunder. Jeg var en tur forbi “Chinatown” bag Hovedbanegården og her købte jeg en familiepakke med 4 pakker i til 60 kr.
Grunden til at jeg købte instant-versionen er fordi jeg kan ikke få fat på boghvedenudler ellers! Jeg bliver dog med at lede fordi jeg er sikker på at jeg kan finde dem.
 
Det var superlet at lave det. Nudlerne skal i kogende vand i 3 minutter, derefter skylles i koldt vand og drænes i en si. Jeg smed nudlerne i en skål og i fryseren i 20 minutter for at gøre den helt kold som man normalt får den serveret på koreanske restauranter.
Mens nudlerne var i gang med at blive kolde, skar jeg noget agurk, forårsløg og kogte et hårdkogt æg til at spise sammen med, og voilá – så er der bibim naengmyun.
 
Jeg har lovet mig selv at jeg skal til at lave den originale version fordi jeg har sådan set alt det der kræves til at lave den – lige pånær boghvedenudlerne! Jeg har fundet en god opskrift til denne ret, her og jeg skal nok smide resultatet op her på bloggen.
 
God søndag!