Sushi Top 3 – Restauranter i København 2011

Anmeldelser Asiatisk Japansk Sushi
Jeg betragter mig selv som en sushifeinschmecker også selvom jeg hader det mærkat, men jeg vil vove at påstå at jeg ved nok og spist nok sushi rundt omkring i verdenen til at kalde mig det. Jeg foretrækker klart den mere traditionelle sushi med fokus på nigiri, kvaliteten og friskheden af fisken, risens perfektion over den mere californiske slags sushi hvor der eksperimenteres med makier med lækre dressinger og alt den slags.
Der er virkelig få gode sushirestauranter i København, men jeg vil komme med mit bud på en top 3 på de bedste sushirestauranter og hvor du skal bestille din sushi fra.


1. pladsen: Selfish

Elmegade 4
2200 København N
Hjemmeside: http://www.selfish.dk/
 


Kongen af sushien i Danmark. Jeg kan ikke sige det nok gange. Fisken er både frisk, i store stykker, risen er perfekt, selv deres wasabi og soya sauce smager anderledes. De har valgt den helt rette genmaicha grøn te til at servere, og man kan købe billig saké til under billig pris. Autentisk Japansk.

Det er for godt til at være sandt. Billedet nedenunder er af XX Large menuen som består af 24 stykker sushi til kun 240 kroner!

XX Large Menu fra Selfish
XX Large Menu fra Selfish.


2. pladsen: Oishii

Tinggade 10
4100 Ringsted

Hjemmeside: http://www.oishii.dk/

Fremragende sushi fra Oishii i Ringsted, placeret på deres gågade, overfor den lille biograf. Virkelig en lille gemt perle, og super ærgerligt at den ligger i Ringsted, for hvis den lå i København så ville jeg spise der utrolig tit.
Sushi’en er lidt anderledes end Selfish’, fordi her er fokus på moderne sushi med lækre toppede makier, saucer og utrolig smagfulde kombinationer, sushiens kvalitet og kreativitet afspejles i at ejeren og køkkenchefen tidligere har arbejdet for Umami.


Sushi fra Oishii
Sushi fra Oishii.


3. pladsen: Bento

Helgolandsgade 16
1653 København

Hjemmeside: http://uki.dk/

Som jeg har forstået er der kun to japansk-ejede sushirestauranter i Danmark, den ene Selfish og den anden Bento (Nu nævner jeg ikke restaurant Tokyo, fordi de ikke udelukkende har fokus på sushi). Det betyder ikke at andre nationaliteter ikke kan finde ud af at lave sushi, men man kan fornemme kvaliteten og autenciteten hvis man vælger at spise på Bento.
Der er utrolige lækre bentobokse og sushien er frisk og smagfuld. Udover sushien skal man prøve kræfterne af med en bento box, da den virkelig er en fryd for øjet. I Japan går husmødre meget op i at gøre en bento box flot før den bliver givet som madpakke til børnene. Bento kan klart anbefales, men man skal være parat til at slippe med over de 600 kroner for to personer.

Bento box og sushi menu fra Bento
Bento box og sushi menu fra Bento.