Top 10 retter jeg aldrig har smagt, men gerne vil

Andet
Man kan jo ikke have smagt alt i verdenen, men der er så mange retter jeg aldrig har prøvet som jeg altid gerne har haft lyst til uden at have muligheden for det. Her kommer min topliste af retter jeg aldrig har smagt, men gerne vil.
 

#10  Bouillabaisse

Den sydfranske ret har jeg altid drømt om at spise men jeg har aldrig haft muligheden for det. Jeg er stor fan af seafood, så hvad er bedre end en fiskesuppe med blanding af alt godt fra havet? Grundene til at jeg aldrig har smagt bouillabaisse er nok fordi at jeg aldrig har været i Frankrig (Ja, den er god nok!) og at sortimentet af seafood i København ikke er det bedste og derfor har jeg aldrig kastet mig ud i at selv lave det. Det var nummer 10 på listen!
 
 
#9  Hainan Chicken

Hainan Island er i den sydligste del af Kina og udover at være kinesernes ferieparadis er de også kendt for at servere hainan chicken som skulle være en utrolig lækker og saftig kylling der bliver serveret med ris og ingefær- og hvidløgsolie til. Udover på Hainan Island er retten også kendt i Malaysia og Singapore. 

 
 
 
#8  Clam chowder
Bacon, kartofler, løg og muslinger? Hvad er der ikke at kunne li’? Udover at høre om clam chowder i amerikanske medier har jeg aldrig set retten blive serveret udenfor USA. Smager det virkelig så godt – det skal jeg finde ud af og derfor kommer clam chowder på en 8. plads.
 
 
 
#7  Reuben sandwich
Katz’s Delicatessen i New York blev udødeliggjort efter filmen “When Harry Met Sally” som jeg faktisk ikke har set, fordi romantiske komedier er en no-go hos mig. Dog har jeg hørt meget om deres reuben sandwich med corned beef, ost, sauerkraut og dressing. Selvom den ligner at den pakker flere tusinde kalorier i en sandwich er det en absolut must-try.
 
 
 
#6  Gumbo
Jeg ser meget Top Chef og så snart at der er en deltager fra Syden i USA, så skal der laves gumbo. Jeg har ingen idé om hvordan det smager og det er rent på grund af nysgerrighed at den kommer på min topliste – men der må være en grund til at den er så kendt, right?
 
 
 
#5  Biriyani
Jeg elsker mad med masser af krydderier og det er sjældent at jeg bestiller biriyani når jeg ser det på menuen. Jeg går altid efter de populære retter; tikka masala, korma, rogan josh, vindaloo og når jeg tager på en indisk restaurant, er det fordi jeg har lyst til karry og ikke andet. Derfor bliver biriyanien altid udeladt fra bordet, men jeg lover at jeg bestiller dig næste gang jeg er på en indisk restaurant!
 
 
#4  Laksa
Jeg er faktisk i tvivl om jeg har smagt laksa før. Retten kan findes i Malaysia, Singapore, Indonesien og Thailand og de fire lande skændes altid om hvem der oprindeligt opdagede laksa’en. Laksa er en karry med kokosmælk med nudler og alt muligt andet godt i, såsom rejer, kylling og fiske tofu. Der skulle være tonsvis af smag i karry’en og man kan allerede fornemme på billedet at det smager godt. Jeg kan forestille mig at det ville være godt at spise når man har tømmermænd..
 
 
 
#3  Bun bo hue
De fleste af Vietnams nudelsupper har jeg smagt, men endnu har jeg ikke smagt bun bo hue  – som er en suppe lavet af okseknogler og masser af krydderier, den skulle eftersigende være sur og spicy – to smagskombinationer som jeg elsker. Ligesom med alt andet vietnamesisk mad er der fokus på den friske smag og retten bliver toppet med friske krydderier. Grunden til at jeg ikke har smagt bun bo hue er fordi jeg altid vælger pho når jeg ser det på menuen på en vietnamesisk restaurant. Pho er toppen af poppen når det handler om vietnamesiske nudelsupper, men måske skulle jeg prøve noget andet næste gang jeg er på en vietnamesisk restaurant.
 
Kvaliteten af vietnamesiske restaurant i København er faktisk ret højt så jeg vil tro at man kunne få sig en helt udmærket skål bun bo hue.
 
 
 
#2  Iskender kebab
Det er sgu sjovt at jeg aldrig har smagt iskender kebab før, fordi jeg har set flere steder på Nørrebro have iskender kebab på menuen før – jeg ved fx at Beyti på Nørrebrogade har den på menuen. Grunden til at den er kommet så højt på min liste er mere fordi jeg er skuffet over at jeg endnu ikke har prøvet retten før end at jeg har lyst til at spise den. Ej, selvfølgelig har jeg lyst til at spise det – jeg er tosset med sovse lavet af tomat og jeg er tosset med kebab og den kombination sikrer iskender kebab en næstbedsteplads på min topliste.
 
 
 
#1  Sichuan boiled fish
Vi er nået til nummer 1 på listen og Sichuan boiled fish er den ret jeg aldrig har smagt før men helst vil. Jeg har smagt meget mad fra Sichuan-provinsen før og jeg har tit prøvet at lave retter fra Sichuan. I dét køkken er der fokus på den aromatiske spicyness med tørrede chilier og de famøse Sichuan peberkorn – og hvis du tror at de er ligesom de almindelige sorte peberkorn som du kender dem herhjemme i Danmark, så skal du tro om igen, for disse små sataner er kendt for at gøre din tunge og mund følelsesløs og sammen med de tørrede chilier er det en kombi der sikrer dig at du tørster efter mælk eller andet der dulmer det stærke. På trods af at det lyder som at man bliver tortureret under maden, så er kombinationen faktisk utrolig velsmagende og afhængigende.
 
Jeg er tosset med mad fra Sichuan-provinsen og Sichuan boiled fish er én af provinsens mest kendte retter og lige nu mens jeg skriver denne blogpost så har jeg virkelig lyst til at stærk mad, så derfor er Sichuan boiled fish nummer 1 på listen!
 
 
 
 
Note: Ingen af disse billeder er taget af mig, fordi jeg har jo aldrig smagt retterne før 🙂

 

Hvilke retter har du altid ønsket at smage men aldrig har smagt før? Skriv en kommentar!